'CRAB ISLAND' yang memang penuh dengan ketam..

Sudah agak lama aku tak upload picture2 yg begini. Jadi arini aku nak jamah kalian dengan sekumpulan ketam2 yang berhijrah secara beramai2. Mmg best kalau dapat jumpa ketam kat laman rumah sendiri.Boleh buat sup ketam & kari ketam. Yummy!


Di mana pulau ni? Geografinya macam mana? 

\


Haa! Nampak2 tak..? Ketam ada sekor dalam gambar kat atas.



Inilah ketam nya..
Yang ni buat kari ketam..

Yang ni pulak buat ketam bakar..

Yang ni buat sup ketam..

Yang besar ni pulak buat 'steamboat'



So lets the Big Migration begins..




Dan ketam2 pon memulakan acara 'Berjalan Serong'.. Mana ada ketam berjalan lurus

Berjalanlah ketam2 dalam berjemaah

Bayangkan ketam2 dalam jumlah yang banyak atas jalan raya.. like the aliens invading the earth!

Wuhoo! Kasi zoom siket.. yet creepy!

Minah saleh ni buat dek jek.. Salute!

Sah! Sah! Ketam ni dah 'kelaut'! Sesat barat kata orang..

Yeah! Mak ketam uols.. on the dance floor!

Yahooo! Ketam2 pon sampai lah ke laut sebenar..

A very weird yet interesting scene..

Dari jauh macam lada2 kering kaler merah.. tapi itu lah dia sekumpulan ketam2 di 'CRAB ISLAND'


-Bersambung- aka -To be continue-

2 comments:

Anonymous said...

bukan crab island la...tp christmas island....

wanUSJ said...

Akhirnya, ada yang bersuara.. Saja nak tengok, ada tak yang ALERT! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.