Tokek! Tokek! Tokek!


ADVERTORIAL

Hmm, korang tau tak pasal TOKEK..? Ye, T . O . K . E . K.. TOKEK!

Untuk pengetahuan korang semua yg sudi bertandang ke blog aku ni.. Aku ada seekor TOKEK.

Untuk gambaran lebih jelas, sila tgk sendiri gambar TOKEK yg ade kat bawah ni.. Kalau berminat, sila jgn segan2 bertanya ek.. Sape2 nak jadik BROKER pon boleh, sape nak jadik DIRECT BUYER pon di alu2 kan.




Serba sedikit cerita tentang TOKEK :

"Sekarang tengah hotttt.. Semua orang tengah cari gecko (tidak pasti spesies apa tapi di Sabah spesies yang ada tompak di badan) yang kononnya boleh menjadi penawar HIV, ada juga yang kata ubat HINI. Sejauh mana kebenarannya saya tidak pasti, tapi saya terkilan dan geram bila dengar cerita member-member yang mencari dan memelihara tokek kedai cina ini supaya mempunyai berat sekurang-kurangnya 300g. Dengar-dengar hasil jualan boleh mencecah hingga ribuan ringgit. Ada member Kelate tapi bekerja di Sabah, dia pun terikut-ikut buat kerja ini sebab katanya dia nampak dengan mata dia sendiri kawan jual gecko ini dapt 20K. Siapa yang tidak mahu duit kan kalau kerja mudah?
Tapi saya sangat tidak bersetuju dengan hal macam ini, hari ini Harian Metro ada keluar berita pasal gecko ini tapi di semenanjung. Menurut Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Kedah, cicak gekko-gecko bukanlah spesies yang dilindungi dan bukan menjadi kesalahan sekiranya ada individu yang menangkap dan membelanya. O geramnya!! Nanti bila dah jadi kes bunuh rakan sebab tokek macam di Sabah, atau gecko-gecko dah diancam kepupusan baru keluarkan arahan rasanya sudah terlambat!
Harap sangat ada kajian dilakukan untuk membuktikan kebenaran khasiat dan kegunaan tokek ini. Kalau betul ada khasiat, syukur sebab ada penawar penyakit tertentu. Tapi kalau tidak, sila la berhenti memburu dan mengkhianati binatang ini.
Noktah: Pertama kali melihat tokek sewaktu berumur lingkungan 6 tahun di Kota Marudu, rasa sangat kagum dan sentap sebab cicak ini besar dan colorful. Paling best bila dengar bunyi yang dikeluarkan, sangat comel! :)"
- Petikan dari emel yg aku simpan sampai sekarang..


-Bersambung- aka -To be continue-

Aku bukan aku yg dulu?? I need a doctor.. Please



Entry kali ni aku nak sentimental jek..

Baru aku prasan yg aku TIADA PERASAAN.. Feel like I'm a machine or robot, something like that..

Aku tak suka perasaan macam tu sebenarnya.. Sighhh! I lost my HUMAN SENSE maybe.. I'm so scare!

Setelah aku lalui detik2 paling MENGECEWAKAN, so PAINFUL dalam hidup aku beberapa bulan sebelum ni.. Aku rasa macam sesuatu YG GANAS dah makan HATI & EMOSI aku.. Something eating me ALIVE deep from the inside.

Pada siapa2 yg rapat pada aku, maafkan aku kalau kalian berasa kelainan pada diri aku ni.. Aku tak tahu nak buat apa lagi nak halang perubahan diri aku ni coz the ROOT CAUSE is like a gigantic monster attacking me and it is so fierce. I'm nor SUPERMAN neither an IRONMAN.. Please apologize me my friend. All this while I pretend like I'm OK but the truth is that is not so true!

I need a doctor.. a psychologist maybe to help me getting my old life back.. Please

-Bersambung- aka -To be continue-

Introducing to you Malaysia next 'Shane Dawson'..


In this entry, I would like to introduce to you IniAnwarHadi(If you like, you can subscribe through YOUTUBE).



Please spend some of your time to watch below videos of him.. Please put your comment if you want to do it ok.

His first uploaded video in youtube..


One of my favourite video..


Anwar Hadi, you are the man!


-Bersambung- aka -To be continue-

Bagaimana Jika Allah Mencintai Kita?


Credit untuk my colleague, Hakim sebab email yg dikongsikan sempena hari Jumaat hari ni.. Aku nak kongsi dgn wokmer2(korang2) semer.. Same2 lah kita muhasabah diri :)

Lazimnya andai kita mencintai atau merindui seseorang, kita mempunyai keinginan untuk memberitahu orang lain. Seboleh-bolehnya biar semua orang tahu bahawa kita sedang mencintainya. Hati merasa bahagia andai perasaan itu dapat dikongsikan bersama.

Melalui jaringan sosial seperti Facebook dan Twitter, kita dapat membaca pelbagai luahan mereka yang sedang bercinta. Antaranya:
"Saya sayang abang."
"Saya rindu ibu."
"Saya cinta kamu semua."

Agaknya, bagaimana pula jika Allah mencintai seseorang?

Dalam satu hadis, Rasulullah SAW pernah bersabda :
"Sesungguhnya Allah SWT jika mencintai seorang hamba, maka Dia memanggil malaikat Jibril dan berkata: "Wahai Jibril, aku mencintai orang ini maka cintailah dia!" Maka Jibril pun mencintainya, lalu Jibril mengumumkannya kepada seluruh penduduk langit dan berkata: "Wahai penduduk langit, sesungguhnya Allah mencintai orang ini, maka cintai dia." Maka seluruh penduduk langit pun mencintainya. Kemudian orang itu pun dicintai oleh segenap makhluk Allah di muka bumi ini." (Hadis Riwayat Bukhari)

MasyaAllah! Lihatlah cinta Allah..Sungguh luar biasa hebat..
Ketika Allah mencintai seseorang, Allah yang Maha Agung tidak cukup dengan hanya mengatakan "Aku cinta si dia!"
Tetapi Allah memaklumkan kepada seluruh makhluk-Nya.
Apa kata Allah dalam hadis tersebut?
"Wahai Jibril, aku mencintai orang ini maka cintailah dia!"
Maka Jibril pun membuat pengumuman :
"Wahai penduduk langit, sesungguhnya Allah mencintai orang ini, maka cintai dia."
Kemudian orang itu pun dicintai oleh segenap makhluk Allah di muka bumi ini.
Oh Ar-Rahman Ar-Rahim, bahagianya mereka yang benar-benar dicintai Allah. Pasti hidup mereka sentiasa tenang dan diberkati.

Bayangkan jika semua pembaca blog ni disayangi Allah SWT. Pasti dunia ini dipenuhi dengan kebahagiaan.
Tidakkah kita mahu menjadi seorang yang benar-benar dicintai Allah?



Namun, selama ini, cinta siapa yang kita kejar?..


-Bersambung- aka -To be continue-

DRINK WATER ON EMPTY STOMACH.. IS IT GOOD?


 Quite an interesting article.. Read the rest yourself :)


It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning. Furthermore, scientific tests have proven its value.

We publish below a description of use of water for our readers. For old and serious diseases as well as modern illnesses. The water treatment had been found successful by a Japanese medical society as a hundred percent cure for the following diseases:

 - Headache
 - Body ache
 - Heart System
 - Arthritis
 - fast heart beat
 - epilepsy
 - excess
 - fatness
 - bronchitis
 - asthma
 - TB
 - Meningtitis
 - Kidney and Urine diseases
 - vomiting  gastritis
 - diarrhea
 - piles
 - diabetes
 - constipation
 - all eye diseases
 - womb cancer
 - menstrual disorders
 - ear nose
 - throat diseases

METHOD OF TREATMENT
1. As you wake up in the morning before brushing teeth, drink four glasses of water each of 160 ml.
2. Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minutes.
3. After 45 minutes you may eat and drink as normal.
4. After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for two hours.
5. Those who are old or sick and are unable to drink four glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradulayy increase it to four glasses per day.
6. The above method of treatment will cure diseases of the sick and others can enjoy a healthy life.


The following list gives the number of days of treatment required to cure main diseases:

1. High Blood Pressure          30  days
2. Gastric                              10  days
3. Diabetes                            30  days
4. Constipation                      10 days
5. Cancer                              180 days
6. TB                                     90  days

Arthritis patients should follow the above treatment for only 3 days in the first week to be followed by daily treatment.

This treatment meth od has no side effects, however at the commencement of treatment you may have to urinate a few times.

Good Health to you all.......


-Bersambung- aka -To be continue-

InsyaAllah - Maher Zain


Hari ni aku nak tenang2kan diri... Hmmmm

 


Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Ulang Chorus
Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

-Bersambung- aka -To be continue-

Why Did the Chicken Cross The Road? What The Experts Had To Say...


Hmm.. I laugh out loud after reading this. Different field of experts with their different answer.. Nice! Hahahaha!

Well, I'll let you guys reading this on your own.. Enjoy!





Kindergarten teacher:
Because it wanted to get to the other side.

Aristotle:
It is the nature of chickens to cross roads.

Ronald Reagan:
I forget.
 
Arthur Andersen (consultant):

Deregulation of the chicken's side of the road was threatening its dominant   market   position.  The chicken was faced with significant challenges to create and develop the competences required for the newly competitive market.  Andersen,  in  a  partnering  relationship  with the  client,  helped  the  chicken  by  rethinking  its  physical  distribution  strategy and implementation processes. Using the Poultry Integration Model (PIM), Andersen helped the chicken use its skills, methodologies, knowledge,  capital and experiences to align the chicken people, processes  and  technology  in  support  of  its  overall  strategy  within a Program  Management framework.

Richard M. Nixon:
The chicken did not cross the road. I repeat, the chicken did NOT cross the road.

Computer Programmer:
In order for the chicken to cross the road safely they would need more than one driver to access the server farm, if not they will hang in the middle of the road.

Jerry Seinfeld:
Why does anyone cross a road? I mean, why doesn't anyone ever think to ask "What the heck was this chicken doing walking around all over the place anyway?"

Bill Gates:
I have just released the new Chicken Office 2000, which will not only cross roads, but will lay eggs, file your important documents, and balance your checkbook.

Dr M:
You know, I am tired of all this...'apa-nama' chicken-chicken bisnes...the  foreign  powers  should  stop intervening in our domestic affairs and just  leave  our  chickens alone.. If they want to... 'apa nama' cross the road,  they  should  be allowed to cross the road... Malaysia is a democratic  country; we let our chickens do whatever they want to do... as  long  as  they  don't  threaten  the  Malay  unity  and  try to topple the  government...and  if  they  plan  to do so... we won't hesitate to use the  ISA...

Colonel Sanders:
I missed one?

Bill Clinton:
I've had so many chicks, I can't remember...


"Hey! Does anyone want to know about my answer??"

-Bersambung- aka -To be continue-

It is so PAIN to success..


Pain! Scary! Pity! That is my impressions when I see these pictures..


Scroll down and see it yourself.. It is no easy way to SUCCESS.


Ouchh!

That's hurt!

 Oh no.. Please don't

 This what we call 'Lets have PAIN together'

What on earth is this trainning?

 You can do it!

 Spirit of the PAINLESS..??

Training until the nightfall..

We can do it!

Walla! Let see the result.. Smile

-Bersambung- aka -To be continue-

MasyaAllah.. Beruntunglah pada sesiapa yg dapat hidayahNYA


Aku dapat email ni lama dah. Hmm, mmg menarik jugaklah. Marilah kita baca same2 ..yang baik tu sampai2kan lah ye :)



Sahabat sekalian,

Kita semua sedia maklum bahawa Almarhum Raja Fahd, Raja Arab Saudi
telah mangkat baru-baru ini (innalillah...). Lazimnya, pengkebumian
keluarga di raja tentulah dengan penuh kemewahan dan 'high class.

Pengkebumian Raja Fahd telah ditayangkan secara langsung melalui TV ke seluruh
dunia,terutamanya ke negara Islam dan negara sekutu Arab Saudi.

Ini cerita benar yang saya dengar sendiri dari seorang Imam. Malah
telah keluar dalam beberapa majalah/surat khabar mengenainya. Ramaipenduduk
dunia telah menyaksikan pengkebumian Almarhum dan turut
menyaksikan pengkebumian Almarhu! m Raja Fahd adalah warga Itali. Seorang
timbalan paderi (dikatakan paderi nombor dua di Itali) juga telah menyaksikan
bagaimana keranda Raja Fahd telah diusung ke masjid untuk disolatkan
dan  diusung pula ke tanah perkuburan.

Setelah menyaksikan solat jenazah dilakukan dan pengkebumian Almarhum
Raja Fahd, timbalan paderi dengan serta merta telah   menaruh niat untuk
memeluk Islam dan laporan mengatakan beliau telah pun memeluk Islam. Perkara
ini telah diceritakan dan disahkan sendiri sendiri oleh bekas paderi
dan bekas kristian ini kepada suatu majalah.Bagi yang rajin melayari internet,
cubalah cari artikel ini dan edarkan kepada semua.

SubahanAllah. Apakah yang sebenarnya menyebabkan terbuka hati beliau
untuk menerima Islam? Ingin saya jelaskan perkara ini telah saya dengar dari
kuliah sebelum solat Juma'at yang lalu.

Bekas paderi ini telah memerhatikan dengan teliti pengekebumian
Almarhum dan sambil membuat penilaian sendiri. Beliau merasa kagum
kenapa Almarhum Raja Fahd dibalut dengan kain putih (kapan) biasa
sahaja padahal dia adalah Raja Arab Saudi, negara minyak terkaya di dunia? Jenazah
baginda juga diusung dengan pengusung biasa sahaja bukan peti mayat yang
berharga beribu-ribu!

Lebih menambahkan kekaguman dia adalah apabila melihat kejadian
yang seterusnya. Semasa jenazah baginda Raja Fahd diusung masuk ke
masjid untuk disolat jenazah, kebetulan ada seorang rakyat biasa telah
meninggal dan hendak juga disolatkan. Bekas paderi ini hairan dan
tersentak melihat jenazah rakyat biasa ini juga diusung bersama dengan jenazah Raja
Fahd. Ditempatkan bersebelahan di masjid dan solat jenazah telah
dilakukan sekaligus untuk kedua-dua jenazah! MasyAllah!. Saya sendiri hairan
dan rasa sgt teringin pula melihat semula pengkebumian tersebut.

Lebih mengejutkan bekas paderi ini dan saya sendiri apabila
jenazah rakyat biasa ini telah turut diusung keluar bersama dengan jenazah Almarhum
Raja Fahd dan dikebumikan diperkuburan yang sama. Allahu Akbar.
Maka berkata bekas paderi ini, inilah sebenar-benar agama yang
tidak membezakan jenazah rakyat biasa dengan jenazah keturunan Raja.
Dikatakan bekas paderi ini telah memeluk Islam. Jelaslah kepada
kita, hidayah itu Allah yang beri dan kita perhatikan bagaimana seorang paderi
Roman Katolik (mazhab kristian yang paling fanatik) boleh menerima Islam
tidak  lain kerana Hidayah yang dari Allah.

Menyingkap Riwayat Nabi Musa a.s. kita teringat bagaimana Musa
yang dibela oleh Fira'un menjadi Nabi dan Rasul tetapi Musa (Samiri) yang dibela
oleh Jibrail a.s. telah mati dalam kekafiran tidak lain kerana Hidayah Allah SWT.
Kita teringat bagaimana anak Nabi Nuh tidak mahu naik bahtera dan
lemas dalam kekafiran dan isteri Nabi Luth mati dalam kemunafikan.
Lebih dasyat lagi bagaimana mungkin bapa saudara Nabi Agung SAW
sendiri tidak mahu mengucap sahadah walaupun yang mengajarnya adalah
Nabi SAW sendiri bukan kerana apa tidak dapat Hidayah Allah SWT
padahal kita tahu jasa Abu Thalib terhadap Nabi SAW lebih hebat dari kalangan sahabat!!

Rakan-rakan mari kita berdoa supaya Allah SWT memberikan Hidayah ini
kepada kita, suami/isteri kita dan anak-anak, cucu-cicit dan seluruh generasi
kita serta saudara semuslim kita tidak lupa kepada mereka yang masih dalam
kegelapan supaya kita tidak kerugian di dunia dan akhirat.

Allahu'alam.




-Bersambung- aka -To be continue-

First A380 passenger flight


Hmm, I just remember the days when an A380 was introduced.

Here I want to share with you all the moments on that day :)



 Enjoy your time everybody..

Enjoy the entertainment..

Talking in comfortable environment..

 Have a good time with friends..

 Hmm, maybe talking in a private area..

 Relaxation on your on seat..

 Do what ever you want..

 Even when the light goes out, you still can do your own stuff..

Napping time.. Zzzz

P/S : This picture was taken around 5 years ago..
-Bersambung- aka -To be continue-

Walla! Here is my blog STATS :)


I just started this blog two months ago. Thank you so much to all that like to come to my blog. I really appreciate for any comments.

And now here are my STATS that I would like to share with you guys.

OVERVIEW

AUDIENCE

TRAFFIC SOURCE

POST

Most importantly, THANK YOU BLOGOBO because your platform is SIMPLY THE BEST!

-Bersambung- aka -To be continue-

Radiohead - Creep


Here you go guys! Today I just want to share this song.. Hope you will be enjoy :)



When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fucking special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell I'm doing here?
I don't belong here

She's running out again
She's running out
She runs runs runs

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
I don't belong here

-Bersambung- aka -To be continue-

7 days for a worker..


Hmm, don't you ever wonder what is actually 7 DAYS means for a worker like you and me? Maybe.. Scroll down and read the rest.. After that, maybe you will be agree? :)


MONDAY..
Monday blues hmm.. not really in the mood to do a job.. maybe? :p


TUESDAY..
Mood slightly kicking in.. Maybe?


WEDNESDAY..
Yes! Your mind and I maybe starting to think about the next 2 days.. FRIDAY!


THURSDAY..
Yes! Tomorrow is the last day to work for this week... Yahooooo!


FRIDAY & SATURDAY..
TGIF! I really love Saturday hahaha!


SUNDAY..
Mid Day.. :
Oohh.. Nooo! Sighhh :(

In the night.. :
 
Tomorrow must go to work again.. Feel like to scream and shout loud in my own house..UWARRGGHHHHH!



*TGIF = Thanks God It's Friday


Hmm.. what your opinion?



-Bersambung- aka -To be continue-

Professor Masuk Islam Hanya Kerana Kajian Kulit Manusia


Dah lama aku dok cakap Inggeris aje.. Skang aku nak kongsi ngan koranmg pasal cerita yg ni.. Selamat membaca :)

"Professor Tagata Tagasone,Ketua Jabatan Anatomi dan Embriologi di Universiti of Shiang Mai di Thailand telah mengucap dua kalimah syahadah semasa Persidangan Perubatan Saudi Ke 8 di Riyadh.

Dia telah mendapat hidayah apabila diketahui hasil kajian para saintis yang pakar dalam bidang kulit (dermatologi) telah lama diterangkan di dalam Al Quran lebih 1400 tahun yang lalu.Professor Tagasone begitu yakin adalah mustahil ayat Al Quran yang menceritakan secara terperinci mengenai sifat kulit manusia datangnya daripada seorang manusia bernama Muhammad saw.Lalu diberitahu kepada Professor Tagasone bahawa ayat Al Quran itu adalah ayat-ayat Allah swt yang diwahyukan kepada Nabi Muhammad saw.

Apakah hasil kajian tersebut sehinggakan seorang saintis dermatologi yang hebat terasa begitu bodoh kerana kajiannya yang dianggap canggih telah terdapat dalam Al-Quran?

Kajian saintis membuktikan bahawa rasa sakit apabila dibakar badan manusia ini adalah pada sel-sel yang terdapat pada kulit manusia.Apabila kulit manusia ini terbakar maka sel-sel yang memberi rasa sakit ini akan musnah.Maka manusia tidak akan merasa sakit lagi apabila sel-sel ini terbakar(tetapi manusia akan mati selepas itu).Jadi kalau diakhirat nanti apabila manusia dibakar dalam api neraka adakah mereka tidak akan merasa sakit,hanya sakit apabila dibakar kali pertama?

Jawapannya ialah ayat Al Quran surah ke 4,ayat ke 56 yang lebih kurang bermaksud :“Mereka yang menolak ayat-ayat Kami.Kami akan campakkan mereka dalam api;berkali-kali sehingga kulit mereka terbakar hangus.KAMI AKAN GANTI KULIT MEREKA DENGAN KULIT YANG BARU SUPAYA MEREKA MERASAKAN AZAB ; sesungguhnya Allah Maha Berkuasa,Maha Bejiksana”.

Maka beruntunglah Professor Tagasone yang telah memeluk agama Islam dalam keadaan suci,bersih. Sesiapa yang tidak hendak menerima Islam dan mengamalkan segala apa yang terkandung di dalam Al Quran,maka Allah akan pilih orang lain untuk menerima hidayahNya.



-Bersambung-

The mosquito control technique.. Wachaaa!


This is interesting. Try it out and let me know if it works.

The mosquito control technique but instead of using Lemon Fresh Joy, I
used Harimau Kuat Lemon flavoured dish wash liquid (yellow bottle and
about RM2.80) and..... it actually works. Thanks to my niece. It's cheap
and non poisonous like Ridsect of Fumakilla and the others.

Finally, found this simple home tip:-

You have a lot of mosquitoes in your bedroom? Try this.

Mosquito Treatment: So you don't like those pesky mosquitoes. Here's a
tip that was given at a recent gardening forum. Put some water in a
white dinner plate and add a couple drops of Lemon Fr R Set the dish on
your porch, patio, picnic table, park bench, or other outdoor area. Not
sure what attracts them, the lemon smell, the white plate colour, or
what.

BUT ... mosquitoes flock to it, and drop dead shortly after drinking the
Lemon Fresh Joy/water mixture, and usually within about 10 feet of the
plate.

TRY IT--- it works just superb! It may seem trivial, but it may also
help to control mosquitoes around your home, (especially in areas where
the West Nile virus is reaching epidemic proportions in mosquitoes,
birds, and humans).

Pass this on to anyone who likes sitting out in the evening, or when
they're having a cook out.





-Bersambung-

Mothernature really make me STUNNED!


I really wish that my country have Sakura tree too..

I really appreciate if some Japanese girls dating with me under that tree ;p.. if it possible hahah!!

It sooth to eyes right?

Wow!

Hmpph..

I wish that I can grow one too..

Driving with the surrounding like this make me happy!

Uwaaaaa!

Lets picnic & dating maybe..

Wuhuuuu!

I wish I was there..

-Bersambung-

Bryan Adams - Everything i do i do it for you


This song is so much meaningful to me :).. Sighh!


Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more

Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you

Look into your heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am - take my life
I would give it all - I would sacrifice

Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you

There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way

Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - ya I'd die for you

Ya know it's true
Everything I do - I do it for you



-Bersambung-

Very mysterious picture.. until NOW!


Hey guys! Look closely to the below picture.. So mysterious man! Really!



-Bersambung-

Inilah jadinya bila lelaki cinta kerana HATI.. bukan kerana RUPA


Pada masa dahulu ada seorang jejaka yang  selalu menghabiskan masanya di perpustakaan pada waktu lapang.Dia amat suka membaca  novel,buku cerita sehingga suatu hari dia  telah terjumpa  sebuah novel yang ada  tertulis nama dan alamat seorang gadis di salah satu muka suratnya.

Tertulis di situ "Catrina...kesepian.perlukan sahabat..."Tergerak hati jejaka untuk mengutus surat  kepada si gadis.Setelah pulang ke rumah,jejaka itu menulis surat untuk memberitahu niat ingin berkawan dengan gadis itu.Beberapa hari kemudian si jejaka mendapat balasan daripada gadis bahawa dia juga bersetuju untuk berkawan dengan si jejaka.Hari betukar minggu dan minggu bertukar bulan.Persahabatan mula bertukar kepada perasaan sayang.Namun begitu masing-masing masih belum bertemu.

Si jejaka ingin sekali bertemu si gadis dan begitu juga dengan si gadis.Walaupun kedua-keduanya masih belum melihat rupa masing-masing,tapi perasaan sayang tetap berbuku di hati.Sehingga suatu hari,si jejaka yang merupakan seorang tentera dipanggil oleh ketuanya untuk pergi ke medan perang.Si jejaka amat susah hati kerana dia takut sekiranya dia tidak akan  mungkin bertemu dengan si gadis. Maka  diutuskannya surat berbunyi "kalau Tuhan panjangkan jodoh kita,dan kamu masih sayang padaku,kita berjumpalah di stesen keretapi di bandar kamu pada hari perang diumumkan tamat nanti di stesen keretapi.

Aku akan menaiki tren yang pertama.Aku akan memakai pakaian tenteraku dan membawa sekuntum mawar berwarna merah. Aku akan mengenali kamu sekiranya kamu juga memegang bunga mawar merah.Setelah itu izikanlah aku membawamu makan malam dan bertemu  orang tuaku."  Maka pergi lah jejaka ke medan perang setelah mengutuskan surat itu...Beberapa bulan kemudian...pada hari pengumuman perang tamat,si  jejaka pergi ke stesen keretapi di bandar tempat si gadis tinggal sambil memegang bunga di tangan.Dilihatnya seorang demi seorang gadis yang lalu sekiranya dia turut memegang bunga.

Tiba-tiba..si jejaka ternampak seorang gadis yang agak berisi dan duduk di kerusi roda sambil melihat sekeliling.Kakinya kudung  dan tangannya cacat sebelah...sebelah lagi tangannya memegang sekuntum bunga mawar berwarna merah.Si jejaka agak terkejut tetapi dia memberanikan diri menghampiri si gadis.Catrina?Gadis itu melihat ke arah si jejaka dan tersenyum.Si jejaka terus menghulurkan bunga mawar kepada si gadis dan berkata "aku amat merinduimu.

Terimalah bunga ini dan pelawaan ku untuk makan malam.Orang tuaku tidak sabar untuk bertemu denganmu.."sambil kemudian mencium tangannya.Si gadis itu terus bersuara.. "aku tidak tahu apa yang terjadi.Tapi ada seorang gadis yang tersangat cantik memberikan bunga ini kepadaku sebentar tadi.Dia menyuruhku memberitahu kamu bahawa dia sedang menunggu kamu di restoran dekat stesen ini sekiranya kamu mempelawaku makan malam dan bertemu orang tuamu....."


Berapa ramaikah manusia yang sesuci hati jejaka ini?Dia melihat kepada hati dan bukan kepada rupa..dia telah mengotakan janji nya dan tetap berpegang kepada perasaan sayang walaupun pada mulanya dia menjangkakan gadis cacat itu adalah Catrina...Betapa indahnya dunia ini jika semua manusia harus berfikir seperti dia...tetapi masih adakah lagi jejaka sepertinya?Menerima seadanya dengan hati yang tulus dan ikhlas.........Fikir-fikirkan...


-Bersambung-

Tak sangka kadang2 kaki lebih bersih dari muka..


Sempena hari Jumaat ni, aku nak kongsi cerita ni yg aku petik dari "Koleksi Cerita Insaf (Hak Cipta Warong Pak Seman)".. Ingat walau dimana pon kita, kita jgn angkuh atau sombong sebab kita sama2 makluk Tuhan Yg Satu :)

Seorang ulamak sedang berada di dalam sebuah kapal terbang untuk ke sebuah negeri. Apabila tiba waktu solat, dia pun ke tandas untuk berwudhuk. Oleh kerana tandas di dalam kapalterbang terlalu kecil, maka beliau terpaksa membuka pintu tandas itu ketika berwudhu. Semasa beliau mengangkat salah satu dari kakinya ke tangki (washing basin), seorang pramugari telah ternampak perbuatan ulamak itu dan menegurnya. Pramugari: (dengan suara dikeraskan..) Tuan tidak boleh memasukkan kaki kedalam tangki tu, sebab ia akan mengotorkan tangki. Ulamak: (dengan suara lembut dan penuh rendah diri...) Berapa kali saudari mencuci muka saudari dalam satu hari? Pramugari: (dengan sifat angkuh...) Kebiasaannya sekali atau dua kali dalam sehari. Ulamak: (dengan sifat bersahaja....) Saya mencuci kaki saya lima kali dalam sehari, bererti kaki saya lebih bersih dari muka saudari
 
Sori, gambar sekadar hiasan..


-Bersambung-

Bryan Adams - Have You Ever Really Loved A Woman


Ari cuti2 ni, mood aku menjiwang la pulak hihi.. Sabo aje la ek.

Meh aku nak share lirik lagu Bryan Adams ni.. Have You Ever Really Loved A Woman :)


To really love a woman
To understand her - you gotta know her deep inside
Hear every thought - see every dream
And give her wings - if she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman then tell her
that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you -
till you know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Till you can feel her in your blood
And when you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman
then tell her that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
really really ever loved a woman?

You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - you gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...

Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman
When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman? You got to tell me
Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman?






-Bersambung-

Brilliant Ads.. maksudnya Iklan Yg Bijak!


Entry arini agak ringkas jugak sebab mood aku nak cuti makin MELUAP2! Esok sampailah hari ahad salasa! hahaha!

Korang tgklah sendiri.. sila self service ye.

Tembuss tuuu!

 WHAT A BIG BALL!

 CUMA DALAM SATU GIGITAN..

 LICINN!

 YG NI AKU TAK PAHAM.. KENAPA LA MENATANG TU NAK MENUM SGTT??

 MEROKOKLAH BANYAK2 SELAGI KORANG X NMPK HANTU!

 AKU LAGIK PREFER KALU BENTUK HIDUNG TU DIMANCUNGKAN..

 JAM BRAND LAIN ADE X?

 WOOOSHHHH!

KALU DAH RUMPUT LEH LICIN CAM NI..

-Bersambung-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.