Professor Masuk Islam Hanya Kerana Kajian Kulit Manusia

Dah lama aku dok cakap Inggeris aje.. Skang aku nak kongsi ngan koranmg pasal cerita yg ni.. Selamat membaca :)

"Professor Tagata Tagasone,Ketua Jabatan Anatomi dan Embriologi di Universiti of Shiang Mai di Thailand telah mengucap dua kalimah syahadah semasa Persidangan Perubatan Saudi Ke 8 di Riyadh.

Dia telah mendapat hidayah apabila diketahui hasil kajian para saintis yang pakar dalam bidang kulit (dermatologi) telah lama diterangkan di dalam Al Quran lebih 1400 tahun yang lalu.Professor Tagasone begitu yakin adalah mustahil ayat Al Quran yang menceritakan secara terperinci mengenai sifat kulit manusia datangnya daripada seorang manusia bernama Muhammad saw.Lalu diberitahu kepada Professor Tagasone bahawa ayat Al Quran itu adalah ayat-ayat Allah swt yang diwahyukan kepada Nabi Muhammad saw.

Apakah hasil kajian tersebut sehinggakan seorang saintis dermatologi yang hebat terasa begitu bodoh kerana kajiannya yang dianggap canggih telah terdapat dalam Al-Quran?

Kajian saintis membuktikan bahawa rasa sakit apabila dibakar badan manusia ini adalah pada sel-sel yang terdapat pada kulit manusia.Apabila kulit manusia ini terbakar maka sel-sel yang memberi rasa sakit ini akan musnah.Maka manusia tidak akan merasa sakit lagi apabila sel-sel ini terbakar(tetapi manusia akan mati selepas itu).Jadi kalau diakhirat nanti apabila manusia dibakar dalam api neraka adakah mereka tidak akan merasa sakit,hanya sakit apabila dibakar kali pertama?

Jawapannya ialah ayat Al Quran surah ke 4,ayat ke 56 yang lebih kurang bermaksud :“Mereka yang menolak ayat-ayat Kami.Kami akan campakkan mereka dalam api;berkali-kali sehingga kulit mereka terbakar hangus.KAMI AKAN GANTI KULIT MEREKA DENGAN KULIT YANG BARU SUPAYA MEREKA MERASAKAN AZAB ; sesungguhnya Allah Maha Berkuasa,Maha Bejiksana”.

Maka beruntunglah Professor Tagasone yang telah memeluk agama Islam dalam keadaan suci,bersih. Sesiapa yang tidak hendak menerima Islam dan mengamalkan segala apa yang terkandung di dalam Al Quran,maka Allah akan pilih orang lain untuk menerima hidayahNya.-Bersambung-

3 comments:

lillies said...

subhanallah...org kafir pun dah mula nampak apa isi kandungan dlm Al-Quran sampaikan telah menemui nurNya...

alangkah indahnya jika umat Islam yg lain pun mengukuhkan kefahaman masing2..

wanUSJ said...

ye benar tu lillies, saya setuju dgn komen awak :).. & Islam itu syumul(menyeluruh) lagi INDAH :)

Jαnnαhツ said...

subhanallah. untunglah bagi sesiapa yang mendapat hidayah Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.