Wordless Wednesday[7 GAMBAR]









-Bersambung- aka -To be continue-

Spoiler One Piece 636 dah keluar! Suigee!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

Sekarang One Piece dengan spoiler 636 dah release beb! Dua minggu aku duk tunggu-tunggu, kini baru mendapat.

Tak sabar pulak aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu antara muka surat yang agak menarik bagi aku dalam siri kali ni. Yeah!

A little synopsis:
Chapter 636: The General from the Future Land

coverart: Drun island Sakura Kingdom peacekeeper squad (Dolton and the Rapans are shown. The Rapan rabbits are soldiers)

Luffy asks Surume to protect the princess
Daruma uses his move to make a trap (hole in the ground) and Brachiotank gets stuck in it
Franky came to rescue it, but he and his bike falls in the trap too
Usopp, Chopper, Nami gets out of the tank, and it combines and transforms with the bike into Iron Pirates General Franky
Vegapunk's dream was realized by Franky using the Wapometal

Nami's new move Sorcery Klima-tact (Small weatherballs appear from the klima-tact and created a gust of wind)
Usopp also fights with the green star. Bamboo Javelin!
Daruma digs in the ground creating holes all over the plaza, but Chopper can also dig the ground and move around
He can transform into six different forms without even using the Rumble balls.

Hody orders Surume to squeeze Shirahoshi to death. It seems he managed to put Surume under his control by threatening to kill his brother.
Surume is troubled, and cannot make up his mind. He's thinking about Luffy's words "Let me protect that too!"
Luffy heads to Hody. Ikaros and Dossun tries to stop them, but Zoro and Sanji blows the two away
Hody is distracted for a second, and Luffy lands an attack!
Luffy: I'm getting riled up!

Finally... the ark of Noah came flying.
Neptune: That ark must not be moved until the fated day comes!!!
(Noah is not supposed to be moved until the day comes when it's supposed to?)

End 

Credit :PowerMangaForum

-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 552 Spoiler is coming out!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 552 is coming out. I will update you guys back when is the translation done estimate by tomorrow morning.


A little synopsis:
So long, brother pupil.
Nagato : Later ...

Nagato is sealed.
The battle is at it climax.

Kabuto : !!
Damn you, Nagato.
So, you did lack mobility. ( I don't really know )
I was planning to use your Rinnegan summons linked vision without instead.

But Itachi used his Shuriken Jutsu within a blind spot that I couldn't dodge.
It seems I have no choice but to use my trump card.

Bee : Along the way. We fought with that Edo Tensei guy.
The Sand dude did sealed him but he didn't or couldn't kill him.
Wasn't Edo Tensei supposed to be a perfect jutsu without weak points ?

Itachi : I told you, EVERY jutsu has a weak point. No exception.
Bee : I don't know about that.

Naruto : Back into business ! I told I have to stop this war.
Kage Bunshin no Jutsu !
*Naruto reverts to base*

Bee : Your overdid it with that kyuubi chakra mode of yours.
Don't do clones anymore.

Itachi : Don't try being a hero all by yourself.
To stop Edo Tensei you could use me too.
I have an idea.

Naruto : I will finish this war alone !
I will take responsability myself.
This is my duty.

Itachi : It's not that thoses who became Hokage are now aknowledged by everyone.
But rather thoses who were aknowledged can become Hokage.
NEVER.FORGET.YOUR.FRIENDS.

Bee : It's not only about strenght, you know.
Itachi : Killer Bee. Take care of Naruto !
Bee : Yo, Ok !
Naruto : Let's move, Bee !

Muu : How many time to I have to tell you.
Your attacks are pointless ! I'm just a mirage.

Ninjas : What are we gonna do ?
2nd Mizukage : Defeat the real one.

Temari : Fuuton - Kakeami
Perfect ! Sealing squad, hurry up !

Gaara : Behind you, Tsuchikage !
Oonoki : Damn, my back. Not now !

Muu : Jinton - Genkai Hakuri no Jutsu !
*Rasengan pop up*
Gaara : ( Is this ... ? )
END.
 
Credit to : Narutoverse

-Bersambung- aka -To be continue-
 

SEMPENA NAK BALIK KAMPUNG NI, ADA INFO SUPAYA TAK KENE SAMAN...


KAWASAN SPEED TRAP!!

Plus Arah Utara (Dari KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE:
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS:
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA):
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN:
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Tesco Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang



-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 551 Spoiler is coming out!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 551 is coming out. I will update you guys back when is the translation done estimate by tomorrow morning.

 Above is the previous last picture two weeks ago..


A little sysnopsis :
 
Nagato's being controlled like crazy
Trying to save Naruto, B cuts [Nagato] in half, but suffers damage himself as well
Itachi envelops himself with Susanoo

B uses the Bijūdama
Naruto uses Fūton: Rasen Shuriken
Itachi uses the Yasaka[ni] no Magatama
And they all attack Nagato

Nagato's manipulation comes off
He converses with Naruto and enters Nirvana

Credit to : Narutoverse & MangaReader

-Bersambung- aka -To be continue-

Spoiler One Piece 635 dah keluar! Yahooo!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

Sekarang One Piece dengan spoiler 635 dah release beb! Dua minggu aku duk tunggu-tunggu, kini baru mendapat.

Tak sabar pulak aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu bakal menjadi muka suratnya ye.. WAPOL!


A little synopsis :
cover: Wapol is certified as a world noble. Creation of the Evil Black Drum Kingdom.

Zeo's still saying something, but Straw Hats continue to ignore him.
Zoro complains to Luffy that he took out too many.
Sanji is getting competitive with him, and says "I'm gonna take out 30,000, Marimo!"
Hody aims his uchimizu (water shot) at Shirahoshi, but Jinbe blocks it away with his uchimizu.
He says Hody's a rookie at Fishman Karate.

Jinbe's current bounty is 400,000,000!!!

Ooops, mistake with digits again. I meant, Jinbe's bounty is same as Luffy now, 400,000,000. Sorry

They continue to go after Shirahoshi, but Brook uses his new attack to stop them.
(Using music to mesmerize the opponent, and slice him before he even notices)
Zoro also uses his new move, Kuronami - Ootatsumaki (Oda may use pun-names, can't tell without the raw. "Black Rope - Big Hurricane")
Sanji uses his new move as well. Sky Walk (just like Geppo) and poêle à frire spectre.
Robin's new move creates a giant foot to step on the opponents
Sunny Soldier Dock System 4 is a Black Rhino motorcycle.
5 is Brachiosaurus tank. Luffy loves it. Chopper is so moved, he's crying. Commander Chopper, at your service sir!
Hody summons the kraken and orders him to attack, but Luffy says "we're friends right?", then hops on the kraken to ride him, and wreck more havoc
Hody is piiiiiissed.

End of chapter

Credit :PowerMangaForum & MangaReader

-Bersambung- aka -To be continue-

Seni Belon [16 GAMBAR]


Anda ada belon? Suka main dengan belon? Nah! Aku nak kongsikan beberapa gambar berkenaan SENI BELON..












 





-Bersambung- aka -To be continue-

Ramadhan...


Sila klik pada gambarajah untuk gambaran lebih jelas.
-Bersambung- aka -To be continue-

Bulan puasa mana ada hantu..


Sempena pagi Jumaat yang mulia tambah-tambah pulak bulan puasa macam ni, jomlah baca kejap cerita yang ada kaitan  nya ini walaupon agak ANGKER….






Pejam celik, pejam celik je dah nak raya.  Dah lama aku tak balik kampung.  Rasanya dah dekat lima tahun sejak aku sambung belajar ke luar negara.  Tahun ni, dapat gak aku beraya di kampung, jumpa mak abah dan adik-adik kawan-kawan yang dah lama hilang tanpa khabar berita.

Apa cerita Naim ye?  Dah lama aku tak contact dia.  Kalau jumpa mesti dia marah gile kat aku pasal aku tak reti-reti nak hantar surat kat dia. Dulu masa kecik main sama-sama.  Bila dah belajar... lupa kawan!  Raiz senyum sendirian.  Terkenang zaman riang kanak-kanaknya bersama Naim.

Bas yang terhenyak-henyak dek jalan yang berlubang terasa bagai membuai sambil melayan kenangan.  Mesti semua orang terkejut dengan kepulangannya.  Mesti ramai awek kempung menyesal kerana mengejek dia dahulu.  Maklumlah dulu Raiz 'nerd'! Selalu kena buli.  Naimlah yang selalu jadi 'bodyguard'nya.  Tapi
sejak belajar di luar negara, dia dah berubah. Jadi kacak dan pandai bergaya.  Naim juga mesti terlopong melihat perubahan dirinya.

Bas yang membawa Raiz dari pekan tadi berhenti di bahu jalan. Untuk sampai ke rumah, Raiz kena berjalan kaki hampir sepuluh minit.  Ketika turun dari bas, Raiz lihat ada seseorang duduk mencangkung di bawah tiang lampu. Seakan macam dikenalinya orang itu.  Raiz menghampiri.  Orang itu terkebil-kebil memandangnya sambil menggigit anak kemuncut.

"Wey! Siut!   Aku ingat orang darat mana tadi!  Engkau rupanya! Apa kau buat tepi jalan malam-malam camni?"  Razi bersuara sambil memeluk Naim yang terkekeh-kekeh ketawa. "Aku tunggu kau baliklah!  Wah!  Orang UK!  Balik Malaysia jadi camni kau yek..  hensem nampak?"  Naim menepuk-nepuk bahu
Raiz.  Kegembiraan jelas terbayang diwajahnya. "Biasa la!  zaman beredar, manusia pun kena berubah!  Mana kau tau aku nak balik?"  Naim tidak menjawab soalan Raiz, cuma tersengih-sengih. Raiz memerhatikan Naim dari atas hingga ke bawah.  Ada perubahan ketara pada sahabatnya.  Nampak berserabut, selekeh
dan kakinya sedikit tempang.


"Apa kena dengan kau ni?  Apasal kaki kau tu?  Lagi satu aku tengok kau ni macam ada masalah je..."  tegur Raiz.  Naim kelihatan murung."Aku memang ada masalah pun.  Eh! kau ni terus balik rumah ke?" Naim mengubah topik. "Cadangnya gitulah!"


"Ala! singgahlah rumah aku dulu!  Aku dah lama tak borak dengan kau. Banyak benda aku nak cerita.  Bukan senang aku nak jumpa kau!"  pujuk Naim lalu menarik tangan Raiz, dan tanpa membantah, Raiz mengikut sahaja.  "Tak apalah, malam ni aku temankan Naim!  Pagi esok aku balik la!  boleh terus siap
untuk sembahyang raya!" kata Raiz dalam hati.

"Eh?  Kau duduk sorang je ke?  Mana mak ayah kau?   Raiz kehairanan apabila mendapati suasana rumah Naim sunyi sepi. Malah rumah itu hanya diterangi cahaya pelita minyak tanah! Naim menarik nafas panjang. "Inilah!  nasib aku malang betul Iz,lepas kau pergi UK dulu, macam-macam terjadi kat aku!  Mak ayah
aku sakit, aku tak dapat sambung belajar sebab nak jaga diorang. Terpaksalah aku buat kerja kampung.  Tapi mulut orang jahat betul, aku dituduhnya buat kerja-kerja mencuri.  Kaki aku ni, tempang dibalun dek orang kampung la!"  Terkejut Raiz mendengar cerita Naim.

"Setahun lepas tu mak ayah aku meninggal.  Kau tau, takde sapa yang datang nak uruskan jenazah, kecuali mak abah kau dengan pak imam je!"  Naim terisak-isak.  Dia mengesat airmata dengan lengan bajunya yang lusuh.  Raiz tergamam.  Tidak disangka-sangka nasib Naim sebegitu malang.

"Lepas mereka meninggal, hidup aku jadi tak tentu arah.  Aku tak ada tempat nak mengadu.  Tiap-tiap malam raya sampailah ke hari raya, aku tunggu tepi jalan, manalah tau kot-kot kau ada balik! Pasal aku tau kau sorang je boleh dengar masalah aku.  Semua orang cakap aku gila.  Minah-minah kilang pulak tuduh aku nak
mengenen diorang.  Hishh!  Aku cuma tunggu kau balik!  Salah ke?  Kau kawan aku dunia akhirat.  Diorang apa tau?  Tak peduli aku makan ke, minum ke! sakit ke! matipun diorang mesti tak ambil  peduli!"
Suara Naim sedikit tinggi.  Menunjukkan "Aku mintak maaf Naim, aku betul-betul tak tau hidup kau susah sampai macam tu sekali!"  Raiz menyuarakan rasa bersalahnya. Naim cuma tersenyum.

"Tu la kau, pergi belajar jauh-jauh tu kenapa?  Dah langsung tak dengar berita.  Tengok-tengok balik dah jadi camni bergaya kau ye! Eh! Minumlah! rumah aku takde apa boleh dimakan.  Ni je la!". Naim menyorong gelas berisi teh sejuk dan sepiring biskut kering.  Hati Raiz sebak.  Sampai begini susah hidup Naim!

"Aku mintak maaf Naim, sedih sungguh aku tengok kau ni!" Suara Raiz sayu dan pilu.  Naim senyum tawar.

"Buat apa kau mintak maaf?  Aku jadi macam ni pun bukan kau punya angkara.  Dah nasib aku, nak buat camana.  Kau dah balik ni, selalu-selalu la jenguk aku kat sini! ye.  Esok dah nak raya,aku  mintak ampun maaf dengan kau dari hujung rambut sampai hujung kaki.Halalkanlah makan minum aku selama kita berkawan.  Raya ni datanglah rumah aku ye!"  Mereka berbual hingga larut malam. Raiz tak sedar hingga pukul berapa.  Ketika matanya terasa berat, Naim menghulurkan bantal kecil dan tilam nipis sambil tersenyum. Terus Raiz tertidur.


"Astaghfirullah!  Budak ni kat sini rupanya!  Puas kita tunggu dia balik!"  Satu suara kuat menyebabkan Raiz tersentak dari tidur.Terpisat-pisat Raiz bangun. "Eh? Mak!"  terkejut Raiz lihat ibunya berdiri di depan bersama ayah dan ahli keluarganya yang lain. Berpakaian cantik dan kemas.


"Yang kau tidur kat sini pagi-pagi raya ni kenapa?  Dah takde rumah nak balik?"  jerkah ayahnya.  "Eh?  Kenapa pulak diorang marah ni?  Raiz memerhatikan sekelilingnya.  Tiada gelas berisi  teh... tiada biskut kering! Hanya daun-daun kering yang bertaburan! Di tepinya terpacak batu nisan! Raiz melompat
bangun. Raiz pandang sekeliling.  Bukan satu sahaja batu nisan,ada dua, tiga, malah berpuluh-puluh lagi.  Raiz mengelabah.

"Eh?  Semalam saya pergi rumah Naim, mak... ayah!  Kenapa pulak ada kat sini?!  Raiz keliru.  "Rumah Naim?  Kau biar betul! Kau tengok... dekat kubur siapa kau tidur tu!"  Raiz segera mengamati  tulisan jawi yang tertulis pada batu nisan.  Abdul Naim bin Malik.16 September 1975 - 27 Oktober 2007!  Raiz terpelangah.

"Mak!  Malam tadi saya jumpa Naim mak!!  Kalau dia takde, sapa yang saya jumpa malam tadi?  Bulan puasa pun ada hantu ke?" "Budak ni... bulan puasa mana ada hantu!  Naim dah tak ada! Dia meninggal hari pertama menyambut puasa 3 tahun lepas.  Masa tu ribut, dia duduk dekat kubur arwah mak ayah dia.  Ada pokok tumbang tertimpa dia.  Esoknya baru orang jumpa dia, dah tak ada.." terang ibunya dengan suara pilu.  Raiz tambah terkejut. Terfikirkan pengalaman malam tadi! 'bertemu' arwah Naim di malam menjelang raya. Kalau betul bulan puasa tak ada hantu! apakah yang Raiz temui semalam?  Petunjuk apakah yang Allah ingin sampakan padanya terduduk disisi pusara Naim, lantas dia teringatkan kata-kata arwah malam tadi.

"Kau dah balik ni, selalu-selalu la jenguk aku kat sini! ye. Esok dah nak raya, aku mintak ampun maaf dengan kau dari hujung rambut sampai hujung kaki.  Halalkan makan minum aku selama kita berkawan.  Raya ni datang la rumah aku ye!"

Serta-merta Raiz kembali duduk di sisi pusara arwah Naim lalu menadah tangan.  Kalimah-kalimah ayat suci disedekahkan kepada arwah.  "Terima kasih kerana mengingatkan aku!  semoga kau tenang dan aman di sana!



-Bersambung- aka -To be continue-

Warisan - Sudirman


Sempena bulan kemerdekaan ini, hayatilah detik-detik negara kita bebas ye wahai warga Malaysia ku sekalian..



Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

P/S :  Aku terbayangkan macam mana nenek moyang kita dulu hidup dalam penjajahan orang-orang luar.. Tentu sekali pedih dan perit hidup mereka. Bersyukurlah kita menjadi warga yang sudah MERDEKA! Hargailah sebuah KEMERDEKAAN..

-Bersambung- aka -To be continue-

Kempen 'KIBARKAN BENDERA KITA'


Tak nak cakap banyak-banyak.. Just nak bagitau walaupon sekarang bulan puasa, tapi kita tetap ade tanggungjawab pada negara.. Kibarkanlah bendera wahai rakyat Malaysia sekalian sempena bulan kemerdekaan ini :)



-Bersambung- aka -To be continue-

Juadah untuk berbuka puasa kalau boleh..


Kalau ikutkan tekak ni, ada rasa-rasa nak berbuka seperti lauk-pauk dan minuman dibawah aje :

Ketam Masak Lemak Cili Api

Kurma Ayam

Ikan Bilis Sambal Goreng

Kuih Keria aka Kuih Gelang

Kuih Bahulu Panas Panas

Jus Tembikai siap dengan laici.. terlior beb!

Tak lupa buah tamar atau kurma, kalau boleh kurma ajwa macam dalam gambar..

-Bersambung- aka -To be continue-

Spoiler One Piece 634 dah keluar! Yahooo!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

Sekarang One Piece dengan spoiler 634 dah release beb!

Tak sabar pulak aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu salah satu muka suratnya ye.. WUHOOO!


A little synopsis :
  Chapter 634: 100,000 vs 10
coverart is Straw Hat pirates + Camie, Shirahoshi, Megalo, Hachi, and the quintuplets all taking a stoll at the ocean floor

Flashback to Jinbe and others planning:
Jinbe proposed that if Jinbe pleads for help, the people will see that the Straw Hats were working with Jinbe, and Luffy will be treated as a hero
About the Ryuuguu Palace hostages... well, just do something about it. (lol)

A Fishman pirate leutenant says something but Straw Hats all ignore him.
Luffy calls Shirahoshi "Weakhoshi", but also tells her she wasn't as weak as he first thought.
Hody gets up and complains to Jinbe. He says Jinbe is the type he hates the most.
He plans to slaughter the kings at the Reverie (World Council) and start the legend of the terrifying Undersea Kingdom.
Hody says he's the most fit to become the true Pirate King.

Luffy is annoyed by Hody's mentioning of Pirate King
Under Hody's order, the 100,000 pirates all cry out and head for the Straw Hats.
As the Straw Hats get ready for battle, but Luffy steps out in front of them alone.
He uses the Conqueror's Haki to knock out half of them (50,000!)

Luffy: Hody, is it? YOU, I have to deal with myself.
I don't care what kind of king you wanna be, wherever you want... but there's only ONE king of the Pirates!!
Luffy goes Gear 3, and gets ready to rumble
The Straw Hats also all get ready to show their increased strength from the 2 year training

Credit :PowerMangaForum & MangaReader 

-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 550 Spoiler is coming out!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 550 is coming out. I will update you guys back when is the translation done estimate by tomorrow morning.


A little sysnopsis :

Itachi breaks free from edo tensei control and uses amaterasu on the summons. The crow's sharingan was Shisui's sharingan and Itachi uses shisui's jutsu to regain control.

Shisui's genjutsu allows the target to be unknowingly controlled and it is the strongest genjutsu. "Protect Konoha" was the order implanted into Shisui's eyes. The eye was then imlpanted to the crow and handed over to Naruto.

Itachi thought Sasuke would transplant his eyes and it should call out the crow when Sasuke activates his sharingan. Shisui's genjutsu would then activate and make Sasuke "protect konoha".

Flashback: When Itachi met Shisui, one of his eyes were already stolen.

Credit to : Narutoverse & MangaReader  

-Bersambung- aka -To be continue-

Kak Senduk yang MERIAHUOLLL!


Catatan ini ialah dari blog Kak Senduk iaitu pemilik blog MERIAHUOLL..Entah macamana aku boleh tertengok blog ni pon tak tau.... Hahahaha! Yang pasti aku klik dari link blog GFF aku huhu

Berikut ialah sedikit sneakpeek mengenai salah satu entry yang bagi aku boleh buatkan aku masuk wad gila akibat gelak tanpa henti.. adoiyay! Kak Senduk, who ever you are.. I love you lah ahaks!

Orang semua cakap blog kak senduk ni asyik nak maki orang je...so sempena nak ramadhan ni akak nak cerita skit pasal tudung.

kita membesar dikelilingi oleh pelbagai jenis tudung...so ini adalah fesyen2 tudung yang akak pernah tengok sepanjang hidup akak...

cara pakai tudung ni mudah je...anak tudung..belasah je anak tudung apa...pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik...siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni....

tudung ni pulak mmg biase...makcik2 nak pi sebeleh umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya...ujung tudung selempang kiri dan kanan..siap...pantas....

ade satu masa tudung corak2 cam ni mmg populer...ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat...so makcik2...paling sesuai ketika hendak kepasar dan mengumpat dengan jiran sebelah...

So sorry guys, untuk lebih gelak ketawa yang berdekah-dekah, sila lah ke blog entry tudung kak Senduk  tu ye. Nanti kalau aku copy paste semua, marah pulak Kak Senduk sambil cakap 'Ko mampu?'

P/S : Tak batal puasa kott kalau korang gelak siang-siang hari bulan Ramadhan gini..

-Bersambung- aka -To be continue-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.