Ada yang bercinta sebab nafsu.. dan ada jugak bercinta sebab IKHLAS



Hmm.. credit pada tuan blog ni, sandx sebab aku
terjumpa balik video klip lagu korea kat bawah ni..



Well, masa mula-mula aku jumpa klip video ni masa aku study 9, 10 tahun lepas. Walaupon aku memang tak paham siket habuk pon bahasa Korea tapi dapat juga rasa cinta dalam klip tu<masa tu takde subtitle lagi..>. Sejak itulah, aku tanam dalam diri aku sesiapa aja yang mencintai diri aku seadanya, dia layak mendapat tempat sebaik-baiknya dalam hati ini.

Hatta, organ dalaman aku perlu dermakan, aku rela. Hey! Fatwa kebangsaan pon dah membolehkan organ manusia di dermakan pada yang memerlukan. Semua ini pinjaman sementara untuk kita sebelum pergi menemuiNya kelak.

Kalau lah semua pasangan yang bercinta dalam dunia ni boleh buat macam yang aku nak buat atau lebih baik dari itu, maka berbahagialah insan seantero alam.. Sesiapa yang dilamun cinta, jagalah cinta itu baik-baik biar apa pun halangan mendatang.

-Bersambung- aka -To be continue-

Trailer movie yang agak BEST!


Ini malam memang aku takde keje. Aku jalankan aktiviti merayap secara maya 'usha-usha' trailer atau teaser movie yang agak best bagi aku.. tak tau la pulak kalau korang ada pilihan memasing. Enjoy!





Dalam banyak-banyak trailer, movie sebelah ni aje yang aku tak jumpa..





1) X-Men - First Class

2) Transformers - Dark Of The Moon

3) Arthur

4) Your Highness(aka Lord Of The Ring Maybe??)

5) Super 8

-Bersambung- aka -To be continue-

Hahaha! Memang betol sangat dah tu


Aku pon tak tau lah pulak ada orang yang rajin buat kajian tentang perkara remeh-temeh ni.

Topik nya senang, kenapa saya suka bukak TV? (Why I Turn On The TV?)


Serius aku nak buat pengakuan yang aku memang tergolong pada yang MAJORITI tu..
Aku dok bukak TV tapi mata dok hadap laptop sambey surfing.. Well! It so true :)

Credit : Adamrock

-Bersambung- aka -To be continue-

Lagu-lagu dari seberang yang aku minat.. sekarang


Hari ni aku tak ada apa-apa idea menarik nak selit dalam ini entry.




So, aku decide nak kongsikan lagu-lagu Indonesia yang aku layan sekarang.. Faktor-faktor sinetron dari sana pon memainkan peranan jugak macam gambar kat sebelah ni.








1) Zivillia - Aishiteru

2) ST 12 -Biarkan Aku Jatuh Cinta

3) Kertas - Kekasih Yang Tak Dianggap

4) Lissa - Keong Racun (Hahahahaha.. takde motif pon)

Versi Asal

Versi Saduran/Miming

Ternyata kalau gitu gayanya cewek-cewek Indonesia, bisa buat laki-laki di sini udah tidak keruan deyh.. Gue enggak lagi, bisa masih control sih hahahaha!

-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 540 Spoiler is coming out!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 539 is coming out. I will update you guys back when is the translation done estimate by tomorrow morning.

So, just see the last page for the Japanese version where Raikage and Hokage arrive to talk to Naruto & Bee.


A little synopsis about this chapter:

The Neji that was with the Healing Team was a White Zetsu.
The attacks during the night here and there was also white zetsu.

Raikage and Tsunade appears in front of Bee & Naruto.


Credit to : Narutoverse & Mangaday

-Bersambung- aka -To be continue-

Spoiler One Piece 626 dah keluar!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!


Sekarang One Piece dengan spoiler 626 dah release beb!

Tak sabar aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu page pertama nya dulu. Ada gambar geng Sanji pada suatu ketika dulu di atas Baratie.. BARATIE is ocean-going restaurant in East Blue, founded and run by Zeff.



P/S : FYI, dua-dua anime ni memang bukan favourite aku masa dulu.. Tapi sekarang aku mmg seorang PENGGILA ANIME/MANGA!


Credit : PowerManga Forum Community

 -Bersambung- aka -To be continue-

Lagu-lagu FAVOURITE dari filem Mamat Khalid







Hari ni aku nak kongsikan lagu kegemaran yang dipetik dari pilem Mamat Khalid, one of my favourite director..

Poster di sebelah ialah satu lagi produksi pengarah ini yang akan masuk pawagam berdekatan anda tak lama lagi..APOKALIPS





 
1) Yahuk Yahuk - Man Laksa

2) Cinta Kristal - Hantu Kak Limah Balik Rumah

3) Setahun Budi Segunung Intan - Man Laksa

4) Kejora - Zombie Kampung Pisang

5) Gelimat! Mat! Mat! - Dari pilem Mamat Khalid yang akan datang..Tapi tak tau tahun bila kehkehkeh!

-Bersambung- aka -To be continue-

Pernah main TENG-TENG guna BASIKAL?


Credit to my dear, Blog Raplah sebab bagi link video ni and its really make my day hahaha! Sila check blog raplah-jingga ni ye untuk hari-hari anda yang menceriakan<I dah promote blog U ni, nanti kena belanja I makan beso ye>

http://raplah-jingga.blogspot.com/

Ok, berbalik kepada permainan TENG-TENG, kalau nak main mesti ada gundu atau buah yang digunakan untuk permainan ini. Tak kira lah guna batu kerikil, tudung botol asal saja boleh baling-baling :p

Tapi kalau gundu sebeso batu-bata atau lebih dasyat lagi BASIKAL, apa la nak dikata dik oiii! Tak percaya, korang check it out lah sendiri video permainan TENG-TENG oleh kumpulan Sepah ni.. Memang GILAAA diaorang ni, adoiiiii! Rasa nak join sekali pon ade..

Lagi best main TENG-TENG malam masa orang ramai tengah tido..

-Bersambung- aka -To be continue-

Saya bukan orang tua walaupon...






Ini ialah wajah aku kalau betul2 dah tua nanti.. Tu pon kalu umur aku panjanglah.. Mudah-mudahan



My LOVELY ONE ni memang buat koi* GRRRRRRR!<Nabil dah elaborate apa itu GRR dalam Maharaja Lawak minggu lepas..>

*Koi - pengganti diri saya dalam logaht Pahang

GRRRRRRRR!!!!

Yelah-yelah aku mengaku aku suka tengok Buletin Utama, Berita RTM.. Dan semua cerita TV1 & TV2. Tapi takkan U nak chop I ni macam ORANG TUA? Tau lerr umur I nak masuk 30 lagi 2 tahun lagi..

Satu lagi semasa entry ini ditulis, aku memang tgh layan playlist lagu-lagu 60'an.. Tapi terpiker jugak aku, aku ni memang dah tua kott.. Tak mungkinnnn! Arghhhhh!

Tapi kurang-kurang kalau aku ni memang ORANG TUA, bior lah aku merasa title DATO ke, DATUK ke, TAN SRI ke.. Hahaha! Berangan ler pulok.

Moral of the story kebetulan aje masa U call I, I tertengok TV1, TV2 or Buletin Utama.. Percayalah diriku ini ahaks! Jangan pulak korang nak hipokrit pulak, korang dalam diam-diam ubi berisi pon dok menggedik dengan GF or BF jugak. Aku tau laa..

-Bersambung- aka -To be continue-

Rare Item To SALE! Wang Kertas 20 Ringgit tuu..


Mari! Mari! Mari!

Dah macam penjual pasar malam dah aku arini.

Haa! Memang aku ada barang BAEKK mau jual pon ni.VERY RARE! Jarang-jarang barang ni orang ada or jumpa. Silap haribulan, ada yang tak tau kewujudan barang ni.

Apa barang baik ni? Ya! Ini ialah WANG KERTAS 20 RINGGIT yang digunakan antara tahun 1982-1995.



Berikut serba sedikit info pasal duit ni..

(1982-1984)
Gabenor : Tan Sri Dato Abdul Aziz Bin Haji Taha
Prefix : TA, TB, TC, TD, TE

(1986-1995)
Gabenor : Tan Sri Dato’ Jaffar Bin Hussein
Prefix : TF, TG, TH


Jadi, wang kertas yang aku ada ni telah dikeluarkan antara tahun 1982-1984 sebab prefix dia ialah TC xxxxxx.

Satu lagi, wang kertas ini ialah cetakan Bradbury Wilkinson & Co


Rare Item ni aku nak jual dengan harga pembukaan RM1,500. Hehehe! Barang rare ni beb!

FYI(For Your Information).. Aku ada buat iklan pasal duit yang aku jual ni kat MUDAH. Klik aje kat sini kalau masih tak percaya.. As seen on MUDAH

Berminat? Call or SMS or email aje terus ok :)

For serious buyer only & first come, first serve!
Pat pat siku lipat,
Siapa cepat dia dapat

-Bersambung- aka -To be continue-

Ordinary World - Duran Duran


Today is my lazy day.. Just relaxing on my couch while doing my thing hahaha!





I just want to share this evergreen song from DURAN DURAN.




Ordinary World - Duran Duran

Came in from a rainy Thursday on the avenue,
Thought I heard you talking softly.
I turned on the lights, the TV and the radio,
Still I can't escape the ghost of you.
What has happened to it all?
"Crazy," some would say.
Where is the life that I recognize?
Gone away...

But I won't cry for yesterday, there's an ordinary world,
Somehow I have to find.
And as I try to make my way to the ordinary world,
I will learn to survive.

Passion or coincidence once prompted you to say:
"Pride will tear us both apart."
Well now pride's gone out the window, cross the rooftops, run away,
Left me in the vacuum of my heart.
What is happening to me?
"Crazy," some would say.
Where is my friend when I need you most?
Gone away...

But I won't cry for yesterday, there's an ordinary world,
Somehow I have to find.
And as I try to make my way to the ordinary world,
I will learn to survive.

(Ooh, Ahh, Ooh)

Papers in the roadside tell of suffering and greed.
Fear today, forgot tomorrow... ooh
Here beside the news of holy war and holy need,
Ours is just a little sorrowed talk, just blown away

And I won't cry for yesterday, there's an ordinary world,
Somehow I have to find.
And as I try to make my way to the ordinary world,
I will learn to survive.

(Everyone,..
If My World...
Everyone...

Any world...
Is my world...
Every world...
Is our world...
Anyone..


-Bersambung- aka -To be continue-

What's your birth month means?


This is quite interesting.. But don't believe this 100%. Just take it for FUN :)

What MONTH are you?

JANUARY

1. Ambitious and serious
2. Loves to teach and be taught
3. Always looking at people's flaws and weaknesses
4. Likes to criticize
5. Hardworking and productive
6. Smart, neat and organised
7. Sensitive and has deep thoughts
8. Knows how to make others happy
9. Quiet unless excited or tensed
10. Rather reserved
11. Highly attentive
12. Resistant to illnesses but prone to colds
13. Romantic but has difficulties expressing love
14. Loves children
15. Homely person
16. Loyal
17. Needs to improve social abilities
18. Easily jealous



FEBRUARY

1. Abstract thoughts
2. Loves reality and abstract
3. Intelligent and clever
4. Changing personality
5. Temperamental
6. Quiet, shy and humble
7. Low self esteem
8. Honest and loyal
9. Determined to reach goals
10. Loves freedom
11. Rebellious when restricted
12. Loves aggressiveness
13. Too sensitive and easily hurt
14. Showing anger easily
15. Dislike unnecessary things
16. Loves making friends but rarely shows it
17. Daring and stubborn
18. Ambitious
19. Realising dreams and hopes
20. Sharp
21. Loves entertainment and leisure
22. Romantic on the inside not outside
23. Supersticious and ludicrous
24. Spendthrift
25. Learns to show emotions



MARCH

1. Attractive personality
2. Affectionate
3. Shy and reserved
4. Secretive
5. Naturally honest, generous and sympathetic
6. Loves peace and serenity
7. Sensitive to others
8. Loves to serve others
9. Not easily angered
10. Trustworthy
11. Appreciative and returns kindness
12. Observant and assess others
13. Revengeful
14. Loves to dream and fantasize
15. Loves travelling
16. Loves attention
17. Hasty decisions in choosing partners
18. Loves home decors
19. Musically talented
20. Loves special things
21. Moody



APRIL

1. Active and dynamic
2. Decisive and hasteful but tends to regret
3. Attractive and affectionate to oneself
4. Strong mentality
5. Loves attention
6. Diplomatic
7. Consoling
8. Friendly and solves people's problems
9. Brave and fearless
10. Adventurous
11. Loving and caring
12. Suave and generous
13. Emotional
14. Revengeful
15. Agressive
16. Hasty
17. Good memory
18. Moving
19. Motivate oneself and the others
20. Sickness usually of the head and chest
21. Easily get too jealous



MAY


1. Stubborn and hard-hearted
2. Strong-willed and highly motivated
3. Sharp thoughts
4. Easily angered
5. Attracts others and loves attention
6. Deep feelings
7. Beautiful physically and mentally
8. Firm standpoint
9. Easily influenced
10. Needs no motivation
11. Easily consoled
12. Systematic (left brain)
13. Loves to dream
14. Strong clairvoyance
15. Understanding
16. Sickness usually in the ear and neck
17. Good imagination
18. Good debating skills
19. Good physical
20. Weak breathing
21. Loves literature and the arts
22. Loves travelling
23. Dislike being at home
24. Restless
25. Hardworking
26. High spirited
27. Spendthrift



JUNE

1. Thinks far with vision
2. Easily influenced by kindness
3. Polite and soft-spoken
4. Having lots of ideas
5. Sensitive
6. Active mind
7. Hesitating
8. Tends to delay
9. Choosy and always wants the best
10. Temperamental
11. Funny and humorous
12. Loves to joke
13. Good debating skills
14. Talkative
15. Daydreamer
16. Friendly
17. Knows how to make friends
18. Abiding
19. Able to show character
20. Easily hurt
21. Prone to getting colds
22. Loves to dress up
23. Easily bored
24. Fussy
25. Seldom show emotions
26. Takes time to recover when hurt
27. Brand conscious
28. Executive
29. Stubborn
30. Those who loves me are enemies
31. Those who hates me are friends



JULY

1. Fun to be with
2. Secretive
3. Difficult to fathom and to be understood
4. Quiet unless excited or tensed
5. Takes pride in oneself
6. Has reputation
7. Easily consoled
8. Honest
9. Concern about people's feelings
10. Tactful
11. Friendly
12. Approachable
13. Very emotional
14. Tempramental and unpredictable
15. Moody and easily hurt
16. Witty and sarky
17. Sentimental
18. Not revengeful
19. Forgiving but never forgets
20. Dislike nonsensical and unnecessary things
21. Guides others physically and mentally
22. Sensitive and forms impressions carefully
23. Caring and loving
24. Treats others equally
25. Strong sense of sympathy
26. Wary and sharp
27. Judge people through observations
28. Hardworking
29. No difficulties in studying
30. Loves to be alone!
31. Always broods about the past and the old friends
32. Likes to be quiet
33. Homely! person
34. Waits for friends
35. Never looks for friends
36. Not aggressive unless provoked
37. Prone to having stomach and dieting problems
38. Loves to be loved
39. Easily hurt but takes long to recover
40. Overly concerned
41. Puts in effort in work



AUGUST

1. Loves to joke
2. Attractive
3. Suave and caring
4. Brave and fearless
5. Firm and has leadership qualities
6. Knows how to console others
7. Too generous and egoistic
8. Taked high pride of oneself
9. Thirsty for praises
10. Extraodinary spirit
11. Easily angered
12. Angry when provoked
13. Easily jealous
14. Observant
15. Careful and cautious
16. Thinks quickly
17. Independent thoughts
18. Loves to lead and to be led
19. Loves to dream
20. Talented in the arts, music and defence
21. Sensitive but not petty
22. Poor resistance against illnesses
23. Learns to relax
24. Hasty and rushy
25. Romantic
26. Loving and caring
27. Loves to make friends



SEPTEMBER


1. Suave and compromising
2. Careful, cautious and organised
3. Likes to point out people's mistakes
4. Likes to criticize
5. Quiet but able to talk well
6. Calm and cool
7. Kind and sympathetic
8. Concerned and detailed
9. Trustworthy, loyal and honest
10. Does work well
11. Sensitive
12. Thinking
13. Good memory
14. Clever and knowledgeable
15. Loves to look for information
16. Must control oneself when criticising
17. Able to motivate oneself
18. Understanding
19. Secretive
20. Loves sports, leisure and travelling
21. Hardly shows emotions
22. Tends to bottle up feelings
23. Choosy especially in relationships
24. Loves wide things
25. Systematic



OCTOBER

1. Loves to chat
2. Loves those who loves him
3. Loves to takes things at the centre
4. Attractive and suave
5. Inner and physical beauty
6. Does not lie or pretend
7. Sympathetic
8. Treats friends importantly
9. Always making friends
10. Easily hurt but recovers easily
11. Bad tempered
12. Selfish
13. Seldom helps unless asked
14. Daydreamer
15. Very opinionated
16. Does not care of what others think
17. Emotional
18. Decisive
19. Strong clairvoyance
20. Loves to travel, the arts and literature
21. Soft-spoken, loving and caring
22. Romantic
23. Touchy and easily jealous
24. Concerned
25. Loves outdoors
26. Just and fair
27. Spendthrift and easily influenced
28. Easily lose confidence



NOVEMBER

1. Has a lot of ideas
2. Difficult to fathom
3. Thinks forward
4. Unique and brilliant
5. Extraodinary ideas
6. Sharp thinking
7. Fine and strong clairvoyance
8. Can become good doctors
9. Careful and cautious
10. Dynamic in personality
11. Secretive
12. Inquisitive
13. Knows how to dig secrets
14. Always thinking
15. Less talkative but amiable
16. Brave and generous
17. Patient
18. Stubborn and hard-hearted
19. If there is a will, there is a way
20. Determined
21. Never give up
22. Hardly become angry unless provoked
23. Loves to be alone
24. Thinks differently from others
25. Sharp-minded
26. Motivates oneself
27. Does not appreciates praises
28. High-spirited
29. Well-built and tough
30. Deep love and emotions
31. Romantic
32. Uncertain in relationships
33. Homely
34. Hardworking
35. High abilities
36. Trustworhty
37. Honest and keeps secrets
38. Not able to control emotions
39. Unpredictable



DECEMBER

1. Loyal and generous
2. Patriotic
3. Active in games and interactions
4. Impatient and hasty
5. Ambitious
6. Influential in organisations
7. Fun to be with
8. Loves to socialise
9. Loves praises
10. Loves attention
11. Loves to be loved
12. Honest and trustworthy
13. Not pretending
14. Short tempered
15. Changing personality
16. Not egoistic
17. Takes high pride in oneself
18. Hates restrictions
19. Loves to joke
20. Good sense of humor
21. Logical


-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 539 Spoiler is coming out!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

I will updating on the Naruto manga since I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 539 is coming out. I will update you guys back when is the translation done.

So, just see the page for the Japanese version where Naruto talks to the Kyubii.


A little sypnosis :

Naruto says one day he wants to get rid of the Kyuubi's hatred too. Kyuubi tells him to not get cocky.

Neji has trouble standing from overusing the Byakugan.
Kiba tells him to go see the medical squad.

The medical squad is in chaos when Neji shows up.
Something about a suspicious man appearing and healing Neji? The wording is extremely vague.

Nagato and Itachi talk about Akatsuki and their eyes.

Three jounin medical squad members are
killed.
Neji looks around with his Byakugan.
The medical squad is treating patients like normal.

The suspicious man passes a love letter to Sakura.
Sakura says she already has someone she likes.

Neji enters the room where people are being treated.
Neji questions some members of the squad, and suddenly kills (or just injures) them.


Credit to : Narutoverse

-Bersambung- aka -To be continue-

Spoiler One Piece 625 dah keluar! Wuhoooo!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE!

Haha! Puas hati aku sebab penantian aku berhasil. Sekarang One Piece dengan spoiler 625 dah release beb!

Tak sabar aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu page pertama nya dulu. Ada gambar MENTOR Sanji pada suatu ketika dulu.. Captain Zeff


P/S : FYI, dua-dua anime ni memang bukan favourite aku masa dulu.. Tapi sekarang aku mmg seorang PENGGILA ANIME/MANGA!

Ketam Melayu & Ketam Cina


To my dear friends… tak ramai lagi orang melayu yg dah sampai ke tahap ketam cina ni…
Btw, bior la kite jadi 'orang' asalkan jgn jadi ketam… gelak2 jugak tapi 'SQ' kena lebih sinar & gumbira…roger!


Korang suke makan ketam...? Ini adalah untuk renungan bersama.. Mungkin cerita Ketam Melayu & Ketam Cina ada benarnya...



Tak lama dulu ada seorang melayu yang ingin makan lauk ketam. Pada pagi tu dia pergilah ke pasar borong dan berjalan ke satu kedai milik cina yang menjual ketam.


Melayu: Apek! Itu ketam ada jual ka?


Cina: Ada...ada...lu mau ketam cina ka ketam melayu?


Melayu: Aik! Ketam pun ada melayu dengan cina ka apek? Cuba lu tunjuk
mana ketam melayu, mana ketam cina?


Cina: Itu sana dalam bekas ada tutup...ketam cina.......sana dalam
bekas tak ada tutup...ketam melayu la....


Melayu: Apa pasal ketam cina apek kasi tutup...ketam melayu apek tak
kasi tutup?


Cina: Itu ketam cina kalau satu ekor keluar...yang lain akan tengok
dan kasi belajar macam mana boleh keluar dari bekas. Nanti lama-lama
semua ketam pandai macam mana mau keluar dari bekas. Jadi semua keluar la.


Melayu: Ketam melayu tak itu macam ka?


Cina: Ketam melayu, kalau satu ekor keluar yang lain kasi tarik itu
kaki ketam tadi...jangan kasi keluar. Dia mau dia sekor saja
keluar...yang lain biar dalam bekas. Kalau dia sudah keluar, dia
terus lari, tak mau ajar yang lain macam mana mau keluar.



Begitulah cerita ketam melayu dengan ketam cina. Hakikatnya, jika orang cina berniaga....cina lain tak kacau...dia tengok aje dan belajar macam mana boleh berjaya. Cina dah berjaya tu pulak, akan
ajar cina lain agar berjaya jugak.


Kalau orang melayu, bila satu melayu nak berjaya, melayu lain akan guna apa saja supaya melayu tu jatuh balik. Macam ketam melayu, bila sekor ketam dah berjaya nak naik, ketam lain tarik kaki dia, at last
sorang pun tak dapat naik . Lepas tu mulalah bergaduh sesama sendiri.


Itulah hakikat sebenar sekarang ini. sebab tu melayu tak maju ....Nak maju kenalah ubah nasib kita ini supaya lebih competitive. Bukansemuanak kena 'spoon feed'. Mesti tunjuk usaha (EFFORT) yang betul.
Otherwise , kita semua akan jadi bahan sejarah. Bak kata Karam Singh Walia ...'Ke langit tak cecah, ke bumi tak sampai'







 P/S : Tapi kalau ketam yang sebenar-benarnya ketam, kalau buat masak lemak memang sodap!







-Bersambung- aka -To be continue-

WTF Japan Seriously!? Entry sakit otak!


Hahahahaha! Aku nak pakai ayat Obefiend, iklan atau animasi Jepun memang buat aku nak tergelak dan jugak membuat kan aku nak tempah satu bilik kat Tanjung Rambutan.



Sekarang ni pon ada jugak terasa sengal-sengal kat otak aku bila try tengok sebahagian iklan-iklan dan animasi Jepun kat bawah ni.. JANGAN TENGOK KALAU TAK SANGGUP JOIN AKU MASUK SEKALI WAD GILA!

Klip pertama.. CHOCOBOLUU!!(Sebutan sebenar CHOCOBALL)

Klip kedua.. IF YOU FEEL WEIRD, CLAP YOUR MOHAWK(Aku rase seram sejuk lepas tengok..)

Klip ketiga.. Iklan ini khas untuk firma pembinaan & hartanah di Jepun(Buat wayar dalam kepala aku macam nak tercabut)

Last but not least, animasi pendek dari Takashi Taniguguchi - Mr Salaryman Man.. Jakiiiingg!

Dah, dah.. Cukup untuk episod sakit otak pasal iklan ngan animasi Jepun ni. Nanti blog ni pulak kena BANNED! Hahahaha! Aku dah tak warassss, aaargghhhh!

-Bersambung- aka -To be continue-

Uganda dan JAMBU??


Berita ini dipetik dari Kosmo dan membuatkan aku nak berkata watehel!

Hahaha! Lepas tu aku tergelak..


"KAMPALA - Polis Uganda menyembur air berwarna merah jambu ke arah para penunjuk perasaan yang menentang kenaikan harga makanan dan minyak di sini pada Selasa lalu.

Taktik menyembur air berwarna ke arah para penunjuk perasaan merupakan sesuatu yang biasa dilakukan di Uganda dan Afrika.

Semburan berwarna itu digunakan semasa era pemerintahan aparteid di Afrika Selatan kebanyakannya pada 1989 di Cape Town dalam satu tunjuk perasaan.

Tunjuk perasaan anjuran parti pembangkang itu diadakan dua hari sebelum Yoweri Museveni mengangkat sumpah jawatan presiden selepas dia menang dalam pilihan raya pada 18 Februari lalu. - Agensi"



Ini pulak komen aku..

Kalaulah semburan air berwarna khusus yang berwarna pink aka merah JAMBU ini diguna pakai di Malaysia, mungkinkah aku akan turut join tunjuk perasaan atau reformasi yg korang nak buat suatu hari nanti. Jawapan aku.. TIDAKKKKK!

JAMBU dengan 'Nora Danish'

-Bersambung- aka -To be continue-

Kepala tertusuk batang paip!


Andrew bukanlah antara yang pertama setelah kepala tertusuk dengan batang paip 6 inci dari mulut hingga ke batang tengkuk dan masih hidup lagi.

 Gambaran X-Ray Andrew

Kejadian ini terjadi di Amerika Syarikat dalam satu kemalangan apabila keretanya terbabas ke bahu jalan dan terus melanggar pagar dawai 'chainlink'.

Apabila pasukan penyelamat sampai, mereka hanya dapat memotong hadapan dan belakang batang paip dan meninggalkan sebahagian 6 inci yg masih tertusuk pada kepala. Kerana tidak boleh berbaring, Andrew yang nyawa-nyawa ikan terpaksa berada dalam keadaan duduk sahaja di dalam ambulan sehingga sampai di hospital.

Nasibnya cukup baik dengan adanya Dr Jay Coates di wad kecemasan malam itu. Doktor itu pernah menyelamatkan seorang 'magician' yang digigit seekor harimau peliharaan pada tahun 2003.

Untuk rekod, kemalangan sebegini selalunya berakhir dengan kematian. Teringat pulak aku rancangan 'I Shoudn't Be Alive' kat Discovery Channel.




Credit : Yahoo Canada

-Bersambung- aka -To be continue-

Cuba teka apa benda BESAR GEDABAK ni??


Megi ayam, megi kari,
 Makan pulak dengan bini,
Kalau tuan bijak bistari,
  Apa agaknya benda kat bawah ni?



Bagasi isi perabot rumah Joyah? Salah!
Mesin jahit makcik Rogayah? Pon salah!


SKROL JE KE BAWAH KALAU TAK TAHU..

Kalau kamu nak tahu, inilah dia nenek moyang HARD DISK atau PEMACU CAKERA KERAS pada tahun 1956!

Jumlah VOLUME atau SAIZ hard disk ini ialah hanyalah sebanyak 5MB sahaja. Kalau korang ada hard disk macam ni sekarang, hanya boleh muatkan lebih kurang satu sahaja lagu dalam format MP3.

Pada bulan September 1956, IBM telah melancarkan 305 RAMAC iaitu komputer pertama dengan hard disk drive(HDD). HDD dengan saiz hanya  5MB itu mempunyai berat 1 TAN!


Oleh itu, hargailah thumbdrive atau pendrive korang walaupon 1GB, berapa GRAM je kan..

-Bersambung- aka -To be continue-

How to counter a HEART ATTACK?


Back to basic, what ever the point, PREVENT IS BETTER THAT CURE.




Let's say it's 6.15pm and you're driving home (alone of course) after an usually hard day on the job. You're really tired and frustrated.

THE SCENARIO..
You're really stressed and upset.. Suddenly you start experiencing SEVERE PAIN in your chest that starts to radiate into your arm and up into your jaw. You are only 5 miles from the hospital nearest your home. Unfortunately, you don't know if you'll be able to make it that far.


You have been trained in CPR, but the guy that conducted the course did not tell you how to perform it on yourself!


WHAT TO DO & HOW TO SURVIVE A HEART ATTACK WHEN ALONE?
Since many people are alone when they suffer a heart attack without help, the person  whose heart is beating improperly and who begins to feel faint, has only about 10 seconds left before losing conscious.


THE TIPS:
Do not panic, but start coughing repeatedly and very vigorously.

A deep breath should be taken before each cough. The cough must be deep and prolonged. As when producing sputum from deep inside the chest.

A breath and a cough must be repeated about every 2 seconds without let-up until help arrives or until the heart is felt to be beating normally again.


DEEP BREATH GET OXYGEN INTO LUNGS AND COUGHING MOVEMENTS SQUEEZE THE HEART AND KEEP THE BLOOD CIRCULATING. THE SQUEEZING PRESSURE ON THE HEART ALSO HELPS IT REGAIN NORMAL RHYTHM. IN THIS WAY, HEART ATTACK VICTIMS CAN GET TO A HOSPITAL.

SOURCE : ARTICLE FROM JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER

-Bersambung- aka -To be continue-

Fade Out - Radiohead


Tak nak cakap banyak sebab jiwa aku sekarang terbuai-buai dengan lrik lagu band favourite aku ni.. Layannnn



And below is the lyric..

Rows of houses, all bearing down on me
I can feel their blue hands touching me
All these things into position
All these things we'll one day swallow whole
And fade out again and fade out

This machine will, will not communicate
These thoughts and the strain I am under
Be a world child, form a circle
Before we all go under
And fade out again and fade out again

Cracked eggs, dead birds
Scream as they fight for life
I can feel death, can see its beady eyes
All these things into position
All these things we'll one day swallow whole
And fade out again and fade out again

Immerse your soul in love
IMMERSE YOUR SOUL IN LOVE



-Bersambung- aka -To be continue-

10-11 ialah tahun Manchester United.. Juara EPL kali 19!


Ketahuilah kepada pihak-pihak lawan bahawasanya team kegemaran aku, Manchester United telah menang kejuaraan EPL kali ke-19 buat sekian kalinya. Walaupun diorang hanya seri dengan Blackburn Rovers tetapi itu sudah cukup melayakkan mereka JUARA TAK TERKALAHKAN musim ini.

Selepas ni UNITED bakal menempuh perlawanan akhir PIALA JUARA-JUARA EROPAH pada 28 Mei 2011 di Stadium Wembley sesuai dengan lirik lagu tema M.U sendiri . Aku menaip sambil dok layan lagu GLORY-GLORY ni. Hahahaha!


Musim 2010-11 adalah musim ke-19 Manchester United di Liga Perdana Inggeris, dan 36 musim berturut-turut mereka di persada bola sepak Inggeris. Ini adalah musim pertama dengan baju baru sponsor AON, selepas empat musim dengan AIG.

Tujuan utama United adalah untuk mendapatkan semula gelaran Liga Perdana, menetapkan rekod baru kemenangan sembilan belas dalam pemburuan. Mereka juga bersaing di Liga Juara-Juara Eropah untuk 15 musim berturut-turut.

Manchester United memulakan musim dengan mengalahkan Chelsea 3-1 di Stadium Wembley pada tarikh 8 Ogos 2010 untuk menuntut perlawanan pertama musim, Community Shield atau Piala Sumbangsih.
Mereka bagai PERTAHANAN yang berjaya di Piala Liga Carling dengan dilihat untuk menjadi pasukan kedua untuk memenangi pertandingan untuk 3 musim berturut-turut, selepas Liverpool pada tahun 1983 (yang kemudian pergi untuk memenangi buat kali keempat pada tahun 1984). Namun, cengkaman mereka di pertandingan ini dapat dipecahkan oleh West Ham United, yang mengenepikan Reds Devil dengan kekalahan 4-0 di Upton Park di Pusingan Kelima pada tarikh 30 November 2010.

Pada tarikh 19 Disember 2010, Sir Alex Ferguson menjadi pengurus paling lama di dalam sejarah Manchester United, memadamkan rekod Sir Matt Busby's dari 24 tahun, 1 bulan dan 13 hari yang bertanggung jawab atas kelab.

Pada tarikh 1 Februari 2011, United dengan rekod tak pernah kalahkan untuk 29 pertandingan, setelah menang 3-1 atas Aston Villa di Old Trafford. Mereka gagal untuk meneruskan rekod tersebut dengan kekalahan 2-1 kepada Wolverhampton Wanderers di Molineux pada tarikh 5 Februari 2011. Ini ialah pertama kali mereka kalah dalam liga sejak 3 April 2010 kekalahan 2-1 di tempat sendiri kepada Chelsea.

United juga layak ke peringkat separuh akhir Piala FA 2010-11 tetapi kalah 1-0 di Wembley ke Manchester City pada tarikh 16 April 2011.

NO MATTER WHAT, ALL THE EYE LOOKING TO THE ONLY CHAMPION FOR 2010-2011 - MANCHESTER UNITED.

Bangga menjadi salah seorang die hard fan M.U

-Bersambung- aka -To be continue-

Bila lagu Misha Omar jadi Lagu Tema PTPTN.. Pulangkan


 Petang hari cuti ni, aku takde keje. Macam biasa, aku layan-layan lah Youtube. Terus aku tengok kat suggestion ada lagu Misha Omar-Pulangkan.


Aku pon terasa meremang bulu roma dok dengar lagu ni.. Hahaha! Saja gatal je kan.


Tapi korang jangan dok nyanyi lagu ni ikut lirik yang asal tapi ikut lirik yang aku kasi kat bawah ni. Tu motif aku sebenar-benarnya..

 Err! Gambar ini adalah sekadar hiasan..

(Ex-Student)
Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percaya
Duitku bukan untukmu sayang

(Pegawai PTPTN)
Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmu
Bila engkau berkonvo kau milikku
Pulangkan hutang-hutangku-

(Ex-Student)
Oh hentikanlah menghantuiku-

(Pegawai PTPTN)
Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-

(Ex-Student)
Kupulangkan semua hutangku-

(Pegawai PTPTN)
Yang dikau peram tanpa relaku-

(Ex-Student)
Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-

(Pegawai PTPTN)
Tiada kemaafan di sini
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan kujejakimu kemana jua
Hingga akhir masa sayang...



-Bersambung- aka -To be continue-

One Piece 624 Spoiler also coming out! Sweet!


NEW UPDATES : BEGIN TO READ FULL  ENGLISH TRANSLATION HERE! 

Haha! Puas hati aku sebab penantian aku berhasil. Sekarang One Piece dengan spoiler 624 dah release beb!

Tak sabar aku nak tunggu full translation yang aku jangka awal pagi esok paling cepat waktu Malaysia.

Anyway, korang tengoklah dulu page pertama nya dulu. Ada gambar orang kanan si Roronoa Zorro pada suatu masa dulu..


P/S : FYI, dua-dua anime ni memang bukan favourite aku masa dulu.. Tapi sekarang aku mmg seorang PENGGILA ANIME/MANGA!



-Bersambung- aka -To be continue-

Naruto 538 Spoiler is coming out!


Starting this week, I will updating on the Naruto manga since I myself can't wait when is the release every week.

And guess what, Naruto 538 is coming out. I will update you guys back when is the translation done.

So, just see the first page for the Japanese version.


A little sypnosis :

Naruto's mind-scape talk
Kyuubi converses with Naruto
About the war
About hatred
You'll end up just like Nagato
And besides, you're always naive. That's why with this seal... (you should remove it)

Naruto
Don't underestimate me~
I'll do something about the war and Sasuke!
*glare*
That's how the talk goes


Credit to : Narutoverse

-Bersambung- aka -To be continue-

It's a wall of sand traveling at 60 mph!


Memandangkan sekarang musim panas, bahang sampai malam. Aku uploadkan pulak foto-foto berikut untuk tatapan kalian. A sand storm happened at Al Asad, IRAQ.

















Now,imagine that as a TSUNAMI like in the 2012. Bayangkan pulak macam TSUNAMI besarrr punyee. Mau menggigil sampai ke tulang beb..

-Bersambung- aka -To be continue-

Jacob Lusk yang KECUNDANG walaupon not bad!


Semalam dah dapat tgk klip lagu "Without You". Hari ni aku kasi pulak tgk lagu yg tak kurang menariknya iaitu "Love Hurts" dari Nazareth.

Ini gara-gara aku dah tertengok konsert American Idol new season minggu lepas & ada pulak lagu ni.

Love Hurts - Nazareth (1976)


Ok, dah tengok klip kat atas? Silalah rajinkan jari klik butang

PLAY untuk persembahan seorang IDOL namanya Jacob Lusk. Tapi apakan daya, nasib dia takde.. Tersingkir minggu lepas. Anyhow, show nya penuh ngan GOSPEL punya soul. Wuhooo!







Jacob Lusk - Love Hurts(2011) 


-Bersambung- aka -To be continue-

Lagu "Without You" version James Durbin MENGANCAM beb!


Secara JUJUR aku mahu katakan, aku lebih suka version James Durbin dari American Idol season terbaru berbanding lagu version Harry Nilsson atau lagu asal dari kumpulan Bad Finger.




So, ringankan jari jemari korang untuk enjoy this song. So, just play it & lets the show begin..






James Durbin(American Idol)


Versi asal dari Harry Nilsson


Hmm, tak lupa lagu ini adalah juga berasal dari kumpulan Bad Finger, klik sini. Susunan lagu asal dari kumpulan tersebut aku tak berapa berkenan. Untuk info, lagu ini juga telah dinyanyikan oleh beberapa penyanyi. Antaranya Mariah Carey, IL Divo, Shirley Bassey, Clay Aiken, Heart and even Frank Sinatra doing it on the stage.

-Bersambung- aka -To be continue-

Kompilasi style Mat Rempit seantero dunia!


Aku pon dikategori kan mat rempit gak tapi jenis JINAK punye maa! Nah sila saksikan pulak kompilasi rakan Mat Rempit lain seantero dunia.





Style Mat Rempit Italia!





 









Style Mat Rempit Singapore!





 








Tak lupa, gaya Mat Rempit Malaysia!




 








Style Mat Rempit Jerman!






 









Gaya Mat Rempit Hongkong!





 












Style Mat Rempit China!
















Style Mat Rempit dari Korea!






Gue 'nggak ketahuan style Mat Rempit dari mana ni sih?












-Bersambung- aka -To be continue-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.