Taqobballallahu minna waminkum & Eid Mubarak to all muslims whole world




Di kesempatan ini, saya sebagai pemilik blog ini ingin mengucapkan salam Aidilfitri buat semua umat Islam yang berjaya menghadapi bulan Ramadhan kali ini dengan kesabaran dan membuat segala amal ibadat yang anda semampu mungkin untuk lakukan.

Saya juga ingin memohon ribuan kemaafan kepada pembaca blog yang sudi berkunjung ke mari untuk maklumat yang saya kongsi atau bagi merapatkan perhubungan antara sesama manusia. Sesungguhnya saya hanyalah manusia biasa yang tidak terlepas dari melakukan kesalahan. Semoga anda umat Islam seluruh dunia mendapat rahmat dan kasih sayang Allah di hari lebaran dan hari-hari seterusnya. Amin


-Bersambung?- -To Be Continue?-

Hanya Allah yang Maha Mengetahui :)

Cara nak unlock PrelaunchX


NEW UPDATES : TARIKH PRELAUNCHX TELAH DITUNDA BACA DI SINI


Dalam pencarian pasal prelaunchx ni, aku terperasan pasal satu keyword. Keyword itu ialah 'macamana nak unlock prelaunchx'

Tanpa membuang masa korang, aku share la siket cara nak unlock prelaunchx ni..

1. Korang pegi kat 'How to unlock social circle 1-10' atau 'How to unlock social circle 6-10' & lepas tu klik OPTION 1 : Forex Trading for Newbies(RM56.00++)



2. Scroll sampai bahagian tengah page & sila klik "Click here to get started with
Forex Trading for Newbies"
.(Maaf tak sempat capture part yang ni) **Credit kepada cik Anonymous yang sudi memberikan komen :))



3. Kemudian korang akan sampai pada page ini dan scroll kebawah sampai 'CLICK HERE TO BUY NOW!' - Jangan lupa klik sekali ye


4. Lepas tu korang akan sampai kat page ni pulak dan terus isi detail payment (Apply dulu DEBIT KAD, nak senang pakai MAYBANK yang ada gambo ceri tu). Bila dah isi semua, boleh klik pada Pay Now.



 5. Bila transaction korang tu berjaya, ada page approval of payment macam kat bawah. Korang boleh check mana yang patot & lepas tu terus klik 'Complete Your Order'


6. Nanti korang akan dapat tengok page seperti dibawah. Sila isikan maklumat korang & klik 'Give me access now'


7. Ini ialah langkah terakhir melengkapkan langkah-langkah untuk unlock social circle korang tu. Pada page ini, korang akan dapat downlink semua video berkenaan FOREX. Lebih baik korang letak page ni sebagai FAVOURITE yaa, senang untuk download di masa mendatang.

8. Apa lagi, sila check social circle korang. Mesti unlock semua sekali macam kat bawah.


Gud luck guys!


-Bersambung- -To be Continue-

Permanent location of speed traps- Circulate please




PLUS North Bound (ke Utara)
*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)
*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h  zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover. 90km/h

NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound
*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala Lumpur City
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.


Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go  slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHORSouth Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG
North Bound
*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
* Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound
* Penang Bridge island end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK
North Bound
*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, after Kamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after Kamunting Junction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamunting junction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsar junction.
*Under the sign post at 296.1km, before Gopeng Junction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at Slim River junction.


 Beware of this guys!

-Bersambung- -To Be Continue-

Nak nampak muda selalu, pakailah PEMUDA.. Jangan pakai PETUA. Lol! - PART 1


Ok, aku takdela pandai sangat pasal masak memasak atau apa sahaja berkenaan dapur ni tapi aku nak jugak kongsikan beberapa petua yang seperti kat bawah ni. Sila lah baca dengan rajin ye geng!


MERASA GARAM DALAM MASAKAN

Memasak dalam bulan Ramadan pasti mencabar. Namun jangan risau kerana ada cara mudah untuk anda mengetahui bahawa anda telah memasukkan garam secukupnya atau sebaliknya. Caranya, letakkan kuah di atas jari anda. Jika kuah tidak meleleh, menandakan masakan anda sudah cukup masinnya. Tetapi jika jari terasa perit, bermaksud masakan anda terlebih garamnya.


MEMBERSIHKAN KOTORAN PADA SIPUT SEDUT

Rendamkan siput sedut dalam air garam semalaman bagi mengeluarkan segala selut dan kotoran. Keesokannya, barulah dipotong ekornya dan dibersihkan.


MENYEDAPKAN KERANG REBUS

Rebuskan kerang bersama garam tanpa menambah sedikitpun air. Ini kerana kandungan air di dalam kulit kerang sudah memadai untuk memasaknya. Hasilnya, rasa kerang akan lebih manis.


PUDING TAK MUDAH PECAH

Puding sering tidak menjadi? Ada petua mudah untuk anda cuba agar puding tidak mudah pecah. Caranya, ketika memasak puding, sebelum agak pekat, masukkan tiga ketul gula batu. kemudian masaklah seperti biasa. Selamat mencuba!


IKAN KELI GORENG TIDAK BERMINYAK

Bagi mengelakkan ikan keli goreng berminyak, masukkan dua sudu tepung gandum ke dalam minyak yang telah cukup panas. Kemudian, goreng ikan keli seperti biasa. Ikan bukan sahaja tidak berminyak seperti selalu malahan lebih rangup dan garing.


Cukuplah 5 petua yang kat atas ni dulu. Sekadar perkongsian yang baik untuk kengkawan yang sudi menjengah ke mari :).


-Bersambung- -To Be Continue-

Cahaya Aidilfitri - Black Dog Bone








Bila tiba hari raya
Semua insan bergembira
Tetapi bagi ku hanya kesedihan
Yang menyelubungi hidup
Ayah dan juga ibuku
Telah pergi selamanya
Terbiarlah aku ibarat
Musafir yang haus di padang pasir
Siapakah yang sudi menghulurkan simpati
Kepada nasibku ini
Agar dapatku rasa nikmati hari raya
Seperti insan yang lain
Ku meminta dan berdoa
Kepada yang Maha Esa
Tabahkan hatiku berilah pedoman
Cahaya di aidilfitri


PS : Kata orang, hari ke15 puasa dah boleh start dengo lagu raya.Kata orang lagi, hari ni memang hari ke15 puasa.Jadi, boleh la dengo lagu raya banyak-banyak.


-Bersambung- -To be continue-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.