Patahnya gugusan kunci..

Hmm, aku tak tau lah ape nasib aku arini. Gugusan kunci kepunyaan aku telah tercicir di tgh jalan ketika ke tempat kerja sambil menaiki motosikal 125z ku.

Terpaksa lah aku masuk lewat ke pejabat demi menjejaki semula gugusan kunci itu. Dah kunci rumah, kunci motor ngan lain aku letak sekali dalam satu gugus sekali.

Mesti korang2, wokmer2 pelik.. macam mana kunci motor aku tercicir tapi aku boleh gerak lagi naik motor tu. Haa! ni la sebab nya, tempat kunci motor aku dah loose.. biasa nye aku start motor, lepas tu terus aku cabut simpan dalam poket. Tapi arini aku BLURRR!

Tapi Allah tu Maha Kuasa, aku tak berputus asa.. aku ambek keputusan untuk buat ops Search & Rescue secara bersendirian ikut jalan yg aku lalu tadik.. 2 round gak la, ngan aku kena pokes kat kenderaan2 lain yg masing laju.. pehh! Cukup mencabar weii. Last2 alhamdulillah, terjumpa jugak gugusan kunci itu.. tapi sudah tak sempurna lagi.. patah riuk, bengkang bengkok kunci2 yg ada. Ape boleh buat, aku kena ganti kunci motor baru la jawabnya.

Nantikan kesudahan update post ni ye, haku nak letak gambo gugusan kunci tu.. Tungguu

-Bersambung-

2 comments:

rayarani said...

giler hebat bleh jmpe smula...gud2...mmg pandai mcari di dlm jerami padi...hehehe

wanUSJ said...

say tak hebat tapi Allah tu yg punya kuasa. Siapa usaha, dia mesti dapat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.