Yes! This is what I called BAD ASS COUNTER ATTACK!


Aku memang suka sangat pasal laporan KOSMO hari ni.

Ianya berkenaan tindakan pihak Astro menaikkan harga bakal mendapat serang balas dari pihak pengguna khususnya dari PPIM(Persatuan Pengguna Islam Malaysia).



Seperti yang kita maklum, memang Astro dah menaikkan harga langganan mereka. Dan ini terbukti melalui bil terbaru. Ya, bil terbaru dan sila check sekarang.

Aku memang tak puas hati dengan service Astro ni dari dulu lagi. Nak tau sebabnya? Kalau tiap-tiap hari hujan, mesti siaran nya akan terganggu. Pernah sekali tengah-tengah aku dok layan live telecast kat Astro, tiba-tiba"PAP!".. Siaran terus hilang dek gara-gara hujan lebat kat luar, Adoiii, dah lah aku tak tau nak buat ape. Apa yang termampu, aku syok pulak dok layan tv time tu. Menyirap beb sampai live telecast habes habaq hang! Baru ok semula..

Kepada pihak Astro, jangan lupa kepada kuasa pengguna. Keuntungan anda bergantung kepada bayaran yang dibuat oleh para pelanggan anda juga. Dan lepas ni kalau betul-betul boikot ini akan berlaku, aku akan join. Sampai kadar bayaran turun seperti biasa sekarang, baru aku subcribe semula.

Dan kepada PPPIM, syabas dan tahniah kerana cadangan tindakan boikot tersebut. Kita kena membari kesedaran kepada Astro atau pon pihak-pihak lain agar jangan mencabar kuasa pengguna di Malaysia. Teruskan perjuangan anda & let us show the the power!


-Bersambung- aka -To be continue-

2 comments:

Nur Misnan said...

hohoho... aku setuju sangat bab nih
kasi tonjol sikit ini astro
jgn suka2 naik harga
siaran masih tergendala
kalau hujan datang tiba2... hampeh

wanUSJ said...

ye ye, sokong sangat boikot astro nih. Biasa dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.