Cable Car Yang Paling Menyeramkan di Dunia

Kalau anda seorang LELAKI, adakah anda cukup tegap & gagah berani untuk mencuba kereta kabel kategori boleh 'TERCABUT JANTUNG!' yang terpapar di bawah.. Sekiranya anda seorang PEREMPUAN & pantang dicabar, anda pon bolehlah join sekali 'FEAR FACTOR EDISI CABLE CAR FROM AROUND THE WORLD' ni.

Bila tengok gambar-gambar ni pun, aku sendiri dah ada perasaan gayat weh! Ingatkan yang dekat Genting Highland tu dah cukup gayat. Ada lagi dasyat gayat tahap dewa rupanya..

China’s Tianmen Chan atau Heaven’s Gate Mountain


Lagi gambar..
Masada cableway di Masada, Israel


Haifa’s Stella Maris cable


Mont Blanc Massif of the French Alps


Hong Kong’s Skyrail cable car ride


French dan German


Rio de Janeiro’s Sugarloaf Mountain


Pulau Langkawi di Malaysia


Yellow Mountain atau Huang Chan di China
 

Pesanan masyarakat : Pastikan jantung kamu kuat, kesihatan jugak baik sebelum mencuba cable car yang extreme ni.. Enjoy-enjoy jugak, akhirat jangan lupa..

Dah! Kalau semua beres, selamat mencuba your adventure up high in the sky.

-Bersambung- aka -To be continue-

6 comments:

Strept Akiera said...

sangat menyeramkan...

wanUSJ said...

.. lagi mendebarkan jiwa yang bergelora

azmnor said...

Assalamualaikum wanUSJ,

nampak best dan mencabar....saya suka yg adventure macam ni...mesti best dan mendebarkan....
dlm gambar tu yg saya dah cuba cuma Langkawi yg lain-lain tu kena cari modal nak rasa debarannya..eeee

wanUSJ said...

Salam abang Azmnor..

Alamak! Saya jugak la yang belum dok cuba cable car kat Langkawi tu.. Just kat Genting Highland aje. Tu pon gayat gak lah.

Anyway, semoga murah rezeki abang Azmnor dapat naik cable car yang lain2 hehe

soooooour said...

teringinnya nak naik.....haisssshh.....

wanUSJ said...

Ada peluang, pegi lah try naik. Selamat berjaya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.