DRAGON FORCE penjahat atau pembela?

Berita kat KOSMO hari ni melaporkan betapa skillful nya para penggodam di negara kita, DRAGON FORCE.

Print screen website yang digodam

Dan berikut ialah sebahagian luahan rasa rakyat MALAYSIA apabila website download mahu disekat! Biar aku rasmi dulu..<maaf kerana tiada tapisan sebab diambil terus dari website di atas..>

"wanUSJ Adoii, kebanyakkan bandwith broadband aku ni aku guna untuk download aje.. Jadi, aku kena pegi oversea pulak kot nak download lepas ni..

Neofelis Noxkidzku ingin kau tahu(SKMM)
sakitnya hatiku bila kau sekat kerjaku(download)
buntu fikiran bila BJUTA2 website lucah ko xnak block plak?

BEBASKAN HAK KAMI UNTUK BERINTERNET.

Fitri Masaan Statement: Lu abang long ka, ayahanda ka, ini internet hak rakyat :) haha

Ikanbilis Darat UNIFI tiada gunanya kalau hanya boleh bukak facebook. bukan gomen yg bayar internet kami..kami bayar MAHAL!!!!!!!!!!!!!

Kapten Amirudin I want GOV know that,we people, Pay for Use NOT Use for Pay. If they are good n clever enough they will know the means.

Redzuan Rizal we pay not your daddy pay

Awan Dilangit We Think of Freedom, We Dont Get It, We Conquer it

Tawilul Ahadits huuuhuu tolong kirim salam kat najib ~ kata selamat tinggal lepas PRU 13 ~ kami nak tukar kerajaan (^____^)

Matthew Tan Tan Give us back our right of FREEDOM to download. NO download NO tax pay next year.

Brado Kapak katakan tidak pada SKMM?

Adam Danial TIADA BEE END TIADA NAJIB TIADA BIK MAMA..AKAN DATANG,, SELAMAT TINGGAL UMNO

Shazwan Shukor saya nak internet saya balik ! by 2012, tak mustahil internet hanya utk melayari laman web 1malaysia.com

Sau Yang i love u dragonforce though i was malaysian, hack the malaysia websites, mission must be completed, Malaysia government they are nt afraid, they look down other countries, they tot they are very high-tech country. I cant agree more with you, you should hack them ASAP.

Cookiees Love 1Malaysia Boleh = 1Malaysia Tak Boleh Tax rising, Gas rising, Food price rising. They though of us as workers/slave Getting paid while getting rob by Tax. Staying alive while trying to die. This is the road they choose. A War they started, Now they have to face the consequences.

Matthew Tan Tan aRe the people ur slave .. restore our human right …. restore our dignity restore our download

Hafifi Fatah Give back our freedom, we are no longer live inside the cave!!!!

Ă€gent Smith ?1+1=2? who told you that? your an idiot, think deeper.

Fariq Bin Roslee Dahlah ngan harga minyak naik harga letrik naik pastu block plak site2 download aq?!! please la fikir dlu sebelum buat something

Arul Auni kadar penembusan jalur lebar mende gov buat neh..cam taik! komplot kroni je lebeh.. $$$$$

Princess NoRulez

SEMPENA DENGAN SAMBUTAN HARI KELAHIRAN SAYA
DENGAN INI SAYA MENYERU AGAR KERAJAAN MENGHENTIKAN PENYEKATAN TERHADAP LAMAN2 WEB. INTERNET IALAH DUNIA TANPA SEMPADAN..SEMUA ORG BERHAK UTK MENDAPATKAN APA SAHAJA DIDUNIA MAYA..XDER GUNA SELOGAN CELIK IT BELAJAR SUBJEK IT TAPI KEBABESAN KAMI DISEKAT!!
PLISSS SILA BLOCK LAMAN2 PORNO KERANA IA MENYUMBANG KEPADA KEMEROSOTAN NILAI MORAL MASYARAKAT MALAYSIA
=hackin is not a crime=

Datuk Andy Lullaby Even Datuk is here to support you guys.. Keep this up.. Tak cukup wang, boleh minta dari Datuk(tapi bukan Datuk ni, the real Datuk) because those Datuks earn a lots of Side pockets money

Ct Ecca kami adalah pengguna! kenapa tidak dengar suara kami? kemanakah hilangnya kata-kata Pengguna diutamakan kemana semua itu? adakah itu hanya JANJI MALAYSIA?

Genji Serizawa aku bayar internet untuk download game jer..pas kene block sapa nak kasi lagi..hahahawell said miss Syahira..
bayar lebih rm100 sebulan dgn streamyx tu, pastu ko gi naikkan bil2 la plak… korang nak buat sarang burung ke gitu?? Banned2, takkan nak layan page .gov.my je? dail up pun boleh meh!

Khash IronShark i pulak 24/7 download muvi, series n games.. bayar 100sumthn permonth for facebook n google searches? wtf!

Hafifi Fatah We go downgrade our internet package to dial up better cuz no need fast internet already

Muhammad Umar Rasydan Nobody Governs the Internet. It is Govern By Peoples Choices

Salman Seth aku langgan internet bkn stakat nk bukak FB lah.

Md Rahiman aku bayar internet gna duit titik peluh aku bkn mnta sma kerajann???wtf?? buat apa byar internet mahal2 klau untk bka fb shittttttF-rul Ally pay us if you want block some web

Alip Aleph fight for our right..keys to freedom..

Sulphuric Acid INTERNET IS A NECESSITY AND IT IS PEOPLES RIGHT TO HAVE IT OUR WAY!!!!

Eugene Phuah aku guna internet untuk download drama and anime, kalau takde fs sites buat ape i bayar RM1xx tiap bulan

Matthew Tan Tan aku sokong Eugene Phuah aku same gak download aikz xsempat siap download aku ni . siap lagi utorrent gak kena slow

Hafifi Fatah ?Eugene Phuah time to downgrade to dial up already

Eugene Phuah ?Hafifi Fatah biar betul kita kat IT age , tapi kena ban ini ban itu, memang moving backward la

Nikolai Volkof internet provider dah nak goyang kaki skarang makan duit haram .. senang hati diorang kita bayar mahal. *skarang kita tak perabis bandwith diorang.. Memang kapitalis

Ceffys Tofu ini bkn rakyat 1950..ini rakyat 2020..jgn tindas kami..pilihanraya masih ade..ingt!!

Seni Lensa adakah WIKILEAK ade kene mengena dgn aktiviti aku menDONLOD movie n game setiap hari? aku rase xde kene mengene pon.. ape? GOV igt kami DONLOD game leh jejaskan keselamatan kerajaan ke?kerajaan ke? kenapa xdisekat website2 PORN yg bersepah2 sebulan bayar nk dkt RM 70 tp internet lembab gak..

Ahmad Nabeel Abd Latiff sebagai rakyat malaysia, dimanakah HAK kami? dimanakah KEBEBESAN kami? Kenapa perlu block web Sharing? kenapa tidak block web PORN? why? BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK

Hazieq Daniel Jefrry We are about to embark upon the great crusade, we are legion. we will not forgive, we will not forget. expect us

Salman Seth block la byk2 lagi. lagi byk ko block, lagi byk site ko kne hack dear GOV :)

Akma Mustafa Web PORN supaya senang diorang nak upload muvie PORN diorang.. CHINA DOLL ke.. apa ke

Rozita Mohamed Hawari internet mesia mahal! lol

Fizzy IFx Sedangkan laman lucah dengan selamba diakses kenapa file sharing yang perlu disekat? Malaysia mmg macam nie ke..? Sekarang.. just sit back and rilex.. lets the hackers do their job.. enjoy the show MALAYSIA..

Ceffys Tofu pirate bay ade ke cite melayu???????????hahahahahahaha

Blade Xerrorx ?Internet make malaysia maju blocking file sharing make malaysia back to the jungle -.-

Ahmad Sholahuddin tesion dh la wa beli account megaupload lifetime tension kasi hack kaw2 bg mereka tau .
Sharifah Marliana Aida xfhm..knp smua tu nk block tp laman porno xnak plak block?ke suka budak2 skola tgk bnda lucah semua.saya hrp sgt laman porno di block supaya xde lg gejala kes rogol ke ape.y p block laman sharing knp? kite kn bayar internet utk kemudahan.ape guna kite byr tp xbole nk buat ape2?

Jimie Sulaiman berlambak porn site kt internet tp KERAjaan xnk block. ape KERAjaan nak suh kat mesia nie ramai anak luar nikah ke?"



Kat bawah ini pulak lagu tema yang berkait dengan perjuangan mereka yang bersesuaian dengan nama kumpulan nya..

Dragon Force - Through The Fire And The Flames

On a cold winter morning, in the time before the light
In flames of death's eternal reign we ride towards the fight
And the darkness is falling down and the times are tough all right
The sound of evil laughter falls around the world tonight

Fighting high, fighting on for the steel
Through the wastelands evermore
The scattered souls will feel the hell that is wasted on the shores

On the blackest waves in history
We watch them as they go
Through fire, pain and once again we know

So now we fly ever free
We're free before the thunderstorm
On towards the wilderness our quest carries on
Far beyond the sundown, far beyond the moonlight
Deep inside our hearts and all our souls

So far away we wait for the day
For the lights are so wasted and gone
We feel the pain of a lifetime lost in a thousand days
Through the fire and the flames we carry on

As the red day is dawning
And the lightning cracks the sky
They raise their hands to the heavens above
As we send them to their lies
Running back through the mid-morning light
There's a burning in my heart
We're banished from the time in the fallen land
To a light beyond the stars

In the blackest dreams we do believe
Our destiny this time
And endlessly we'll all be free tonight

And on the wings of a dream
So far beyond reality
All alone in desperation
Now the time is gone

Lost inside you'll never find
Lost within my own mind
Day after day this misery must go on

Now here we stand with their blood on our hands
We've fought so hard now can we understand?
I'll break the seal of this curse if I possibly can
For freedom of every man

Isu nya di sini, takkan kita bayar bil internet suatu hari nanti nak tengok website 1MALAYSIA aje kot.. Dah semua website kena BLOCK termasuk untuk download & sharing file..Fikir-fikir & renung-renungkan dari saya, Garam Di Laut Asam Di Darat :)

-Bersambung- aka -To be continue-

4 comments:

Mylady said...

Dah follow blog ni kembali..:-)

Heran kan, laman porno bersepah2 takmo di sekat..takpe la..nanti kita ramai2 terminate STROMYX account..baru ada akai...

wanUSJ said...

Thanks ya! Yup, meh kita terminate STROMYX ramai-ramai. Baru depa tau..

Fasya Abadie said...

kite bakoooooooo jek! padan muke.. suka2 je nak block mende2 yg tak mendatangkan masalah besar. p la block porn2 tu.. ade gak pekdahnye. tula.. bende yg kecik depa nampak. yg beso gajah wat pejam mata je. tapaham btoiiii la ~

p/s: sentap hati mak nak :P

wanUSJ said...

Jangan sentap-sentap dear..
Abang kan ada.. Dok gitu? Tapi megi singapore kome ni pedehh(pedas) sangattt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.