Gila Excel - Brilliant!!!

Apa dia yg gila excel ni? Tapi sebelum tu wokmer* kena teka dulu gambar apa kat bawah ni :

*wokmer = korang <loghat Pahang>




Ya, betol dah korang teka tu. Ini merupakan MS Excel yang korang selalu guna nak buat jadual waktu, data pengumpulan getah skrap, maklumat pelajar ponteng sekolah dan banyak lagi kegunaan yg lain. Tapi dengan mengikut langkah2 seperti di bawah :

1.Buka file terlampir   <sesiapa yg mahukan FILE MS Excel ni, boleh tinggalkan email di shoutbox atau ruangan komen, saya send by email aje>                                           
2.Tekan Ctrl+A                                                    
3.Klik Format - row - height - masukkan angka 15.33                
4.Klik Format - column - width - masukkan angka 2.4              
5.JRENGG!!! Anda pasti kagum akan hasilnya. Benar2 GENIUS!!!

Ini lah hasilnya... Walla!

Siapa sangka Excel boleh buat macam tu hoho! Sama ada org yang cipta ni gila Excel atau memang dia tak de kerja lain.... Yg pasti, aku nak 'reveal' rahsia macam mana nak buat lukisan dengan MS Excel ni, sila rujuk video yg terlampir di bawah.. Kalau nak try test, ringan2 kan jari & selamat mencuba & good luck!


-Bersambung- aka -To be continue-

4 comments:

Nur Misnan said...

wow.. superb
esok ler aku cuba..
nak try type no lain
keluar apa plak ekk...

Nafisa81 said...

sapela yg rajin sgt niii...

wanUSJ said...

@Nur Misnan ~ Kalau no lain, kira naik la itu nombor nanti kehkeh

@ Nafisa81 ~ Macam yg dah dikatakan, sama ada rajin atau takde kerja.. tapi kreatif!

Anonymous said...

saya pun nak cube.. nozibuss@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.