Antara yg lawa dan tidak..apa kata lelaki?

Koi* nak cakap banyak tak guna, nak tembak pon tak kena, abes nak buat macamana, wokmer** baca aje laaaa..



Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: wow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman nih... kasihan
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah lah tak lawa, perangai pulakhuduh...

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati... !
kalau perempuan tak lawa menolong
Lelaki yang diganggu Lelaki akan kata: taktik nak ngorat lah tu...

kalau perempuan lawa dapat Lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok juga lah... .
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki handsome
Lelaki akan kata: kasihan..mesti kena bomoh lelaki itu!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu... .
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:... patut pun kena reject...

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: entah dato' mana bela ini...
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya ini...

kalau perempuan lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri...

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh... .
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring lah tu... .

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada2...

kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah lah lawa, pandai masak pulak tu...
kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: entah sedap ke tak ?

kalau perempuan lawa main-main miss call
Lelaki akan kata: tak mengapa...
kalau perempuan tak lawa main-main miss call
Lelaki akan cakap: anda ni tak ada kerja lain ke... tgh sibuk ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya... .
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia... boring


Nota bawahan : Kalau korang ade nampak laki2 tu, bagitau aje kat sini.. hehe

 Aik! kenape lah gambo pulak gambo koi dikaitkan dgn laki2 macam tu wehh? Kesian la kat koi ni, sayangilah warga tua



*<Koi pengganti diri SAYA>
**<Wokmer pengganti diri KORANG>
Dua2 ni loghat Pahang

-Bersambung- aka -To be continue-

10 comments:

shahjiehan said...

koi org perak, wokmer bagaimanaa pulak?hahahah

jom baca dan komen Hantu Mak limah dan Ucop Wilcha mengamuk | ! !shahjiehan [dot] com ! !

wanUSJ said...

haha! koi pon sehat gok

shahjiehan said...

hahaha..lawak2..

tq ajar ilmu baru!

AkuMuzikFilem said...

perempuan melayu ker?

FreESiA said...

haha...lawak betul..tapi tu la hakikatnya kan...so sad...

FreESiA said...

bila da buat sambungan nanti, tolong inform ek..hehe..

wanUSJ said...

x mungkin kot akumuzikfilem..

wanUSJ said...

haha! insyaAllah freesia.. to be continue kott

e y r a . t a j u d d i n said...

super saiko lah lelaki ni :p

wanUSJ said...

saya pon lelaki.. terasa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.