Yang BURUK nampak, yang BAIK senang buat lupa macam tu aje..

Aku rasional, aku relevan, aku bermutu dan aku terunggul!

Mesti ada orang yang macam nak muntah aje kalau baca statement sebentar tadi seperti di atas. Keh keh keh! Mesti lah diri aku sendiri yang puji kat diri sendiri ye dok? Nak harapkan orang lain, mau di caci maki lah diriku ini..

Dah jadi adat resam duniawi, kalau di beri bunga.. tak semestinya akan dapat bunga aje, pelempang atau penerajang padu maut si BAJA HITAM pon kadang-kadang mendapat. Seram siottt!

If someone, someone huh! If you are the person that feel you are related to this entry.. Please think the positive side, please.. Aku nak berkhutbah ke, nak berceramah ke atau nak buat konsert Akademi Fantasia ke.. Semua tu khas untuk menyedarkan kau sahaja wahai MAKHLUK TUHAN PALING AKU SAYANG.

If you ever wonder? Tu pon kalau kau sedar selama ni lah.. Seorang ayah kalau sayangkan anaknya, dia takkan biarkan macam tu aje beb! Kurang-kurang pon dia akan tegur.. paling teruk, pelempang singgah kat muka barang sedas dua kalau dah marah tahap rasuk dek syaitan nirrajim!

Begitu juga aku, kalau orang yang aku sayang buat benda yang aku tak suka tapi dia buat jugak.. memang patut lah aku tegur dan kau pon tahu aku bukan jenis orang yang suka guna kekerasan dibawah akta mandatori seksyen 6. Entah apa aku merapu ni..

Aku harap kau sedarlah dan memang itulah yang nak buat lately ni, tegur, tegur, tegur and it keep going sampai 'bom Hiroshima' macam dah meletup dalam kepala otak yang aku tak tau sejak bila aku tahan selama ni.. Aku ignore kau lepas kau tak tahan nak menahan syarahan aku yang baru peringkat muqadimah aje baru..

Aku kalau ikutkan, kau nak buat apa LAN*** pon aku peduli apa! Tapi atas sebab janji pada seseorang yang aku sangat hormati itulah yang mendatangkan semangat untuk aku bersama kau dengan kasih sayang semuanya khas buat kau. Kau tau tak? Tau tak? Pelempang mau?


P/S : Apa yang kau rasa remeh-temeh tu, bagi aku ianya isu yang cukup besar.. You don't have any idea what have I gone through from a long time ago?.. And I just keep it to myself. However.. Live Life To The Fullest!

-Bersambung- aka -To be continue-

5 comments:

krunch2sa said...

banyakkan mengucap.....tarik nafas dedalam...innn....outtt.....still tak kurang? sila post sambungan topik nih sesedap rase. sekian terima kasih. (maaf...ini hanyalah rekaan semate2)

Fasya Abadie said...

silelah lempang :(

Fasya Abadie said...

ehem2.. pls on your hp ye. i dah ok. marah i tak lame. sile jgn marah i lelame. sape marah lelame dia kambenk. hik! miss yu my sweet bff. im sorry 4 everything. i need u in my life. on ur phone n we'll meet dis afternoon ok. miss yu~

Fasya Abadie said...

u dengar lagu Sedetik Lebih.. i dedicate this song to u ^_^

Fasya Abadie said...

lagu hanyut Faizal tahir for u my ensem n sweet bff... Senyum cepat. Jumpe kang u tampa2 i okeh.Tampa pelan2 je k. Kang kurus lak pipi i neh. ekekek~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh Belog!

Apesal! Apesal! Apesal!

Blogobo.. Blogobo.. Blogobo

Komuniti Blogger Pahang

Sensei-Itok-WanUSJ-Along Productions. Powered by Blogger.